κύρια φωτογραφία συνταγής Μπαμπάς
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 2 κούπες αλεύρι φαριν απ
  2. 1/4 κουπας ζάχαρη
  3. 1 και1/2 μαγιά ή 40γρ.νωπή
  4. 1/2 κουπα γάλα χλιαρό
  5. 1/4 κούπα μαργαρίνη λιωμένη
  6. 3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  7. Σιρόπι
  8. 2 κουπες ζάχαρη
  9. 1 και1/2 κουπας νερό
  10. 1/3 κουπας κονιακ
  11. 1 κουταλακι λεμόνι
  12. Γεμιση
  13. 1 κουτι ετοιμη σαντυγι
  14. Γαρνίρισμα
  15. γλυκό κεράσι 

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλυουμε τη μαγια στο γαλα. Χτυπαμε το βουτυρο, τη ζαχαρη και λιγο απο το αλευρι. Ριχνουμε και το γαλα με τη μαγια.

  2. 2

    Ριχνουμε τα αυγα και μετα το υπολοιπο αλευρι. Σκεπαζουμε το μπολ για 1 ωρα (η ζυμη να κανει φουσκαλες). Αδειαζουμε το μιγμα σε φόρμα βουτυρωμενη και αφηνουμε αλλα 30 λεπτα να σταθει η ζυμη.

  3. 3

    Ψηνουμε στους 185 βαθμους για 40 λεπτα.

  4. 4

    Ετοιμαζουμε το σιροπι βαζοντας τη ζαχαρη με το νερο να βρασουν για 5 λεπτα και στη συνεχεια ριχνουμε το κονιακ και το λεμονι. Μολις ψηθει ο μπαμπας τον τρυπαμε με ενα ξυλακι και ριχνουμε το σιροπι σιγα-σιγα. Το αφηνουμε αρκετη ωρα να ποτισει και στη συνεχεια το κοβουμε προσεχτικα στη μεση και το γεμιζουμε με μπολικη σαντυγι.

  5. 5

    Γαρνιρουμε με κανελλα και γλυκο κερασι.

Αντιδράσεις

Από

star
star @cook_8450171
στις