Μπανανογλυκό
Κάτι διαφορετικό γι'αυτούς που λατρεύουν συνδιασμό μπανάνας σοκολάτας! Έτοιμο σε 40' λεπτά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θέλετε αντί για τρούφα βάλετε digestive με επικάλυψη σοκολάτας. Είναι εξίσου νόστιμο!!! Εάν την δοκιμάσετε την δεύτερη μέρα είναι ακόμα καλύτερο!
Υλικά
-
1 σαντιγύ σε τενεκεδάκι
-
3/4 γάλα ζαχαρούχο
-
1 1/2 μπισκότα digestive
-
3-4 μπανάνες κομμέτες φέτες
-
λίγη τρούφα
-
μπισκότα πτι-μπερ για την βάση
-
1-2 σφηνάκια κονιάκ
-
Επικάλυψη
-
1 1/2 κουβερτούρα
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
1 σφηνάκι κονιάκ
-
τριμμένο μπισκοτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βρέχω τα μπισκότα πτι-μπερ με το κονιακ και τα κάνω βάση για το γλυκό.
-
2
Χτυπάω την σαντιγύ με το ζαχαρούχο γάλα στο μίξερ.
-
3
Σε μπόλ σπάω τα digestive, τα φετάκια μπανάνας και βάζω την τρούφα.
-
4
Ρίχνω την σαντιγύ μέσα στο μίγμα και ανακατεύω και το στρώνω στη βάση μπισκότων. Το βάζω στο ψυγείο.
-
5
Σε κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα και αφού λιώσουν ρίχνω το κονιάκ και ανακατεύω λιγάκι ακόμα. Δεν θέλουμε να βράσουν. Το αφήνω λιγάκι να κρυώσει και μετά το ρίχνω πάνω στο γλυκο. Πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο και ξανά στο ψυγείο.
Σχόλια (3)