mariolita
mariolita @cook_8465459

Την συνταγή την έχω δει σε μία εκπομπή και είναι του σεφ Κυριάκου Μελά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο, τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για την βάση
  2. Για την βάση
  3. 350 γρ. μπισκότα
  4. 250 γρ. κρέμα πραλίνας φουντουκιού
  5. Για την κρέμα
  6. 90 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
  7. 150 γρ. ζάχαρη
  8. 4 μπανάνες
  9. 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με 2 κ.σ. ζάχαρη
  10. 80 γρ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι.  Ρίχνουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα. Το απλώνουμε και είναι έτοιμη η βάση.

  2. 2

    Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.  Κόβουμε φέτες τις μπανάνες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με την καραμέλα.

  3. 3

    Βγάζουμε την καραμέλα από τη φωτιά και την ρίχνουμε στο ταψάκι με το μπισκότο. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

  4. 4

    Μετά από περίπου 2 ώρες χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγύ και την ρίχνουμε πάνω στην παγωμένη καραμέλα.  

  5. 5

    Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος. Καλή επιτυχία!!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

renata4010
renata4010 @cook_8462691
μμμμμμμμμμ!!! με λίγωσες!!!!
φαίνεται πανεύκολο και πεντανόστιμο!!!! λατρεύω το μπανόφι!
θα το δοκιμάσω και θα επανέρθω για πηρουνάκια!!!!

Από

mariolita
mariolita @cook_8465459
στις