Μπάρες Δημητριακών (χωρίς ψήσιμο)

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Μπάρες ενέργειας που ετοιμάζονται χωρίς ψήσιμο με θρεπτικά και υγιεινά συστατικά όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα, λιναρόσπορο, αμύγδαλα, σοκολάτα υγείας και κακάο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι μπάρες δημητριακών διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθούν.Η συνταγή είναι από το eatgood4life.com και θα την βρείτε στο προσωπικό μου blog dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14-16 μπάρες
  1. 450 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια)
  2. 1 φλ. ωμά ή ψημένα αμύγδαλα (χωρίς φλοιό)
  3. 1/2 φλ. σοκολάτα υγείας σε κομμάτια (ή σε σταγόνες)
  4. 2-3 κ.σ. μέλι
  5. 2 κ.σ. φυστικοβούτυροταχίνι ίσως;;)
  6. 1/2 φλ. άγλυκο κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καλύπτω με λαδόκολλα ένα ταψί 20x20 εκ. για brownies (ή ένα αλουμινένιο μίας χρήσης) με τρόπο που να εξέχει η λαδόκολλα από όλες τις πλευρές.

  2. 2

    Σε ένα μίξερ (ή food processor) ρίχνω τα αμύγδαλα και τα χτυπώ μέχρι να μοιάζουν με χονδρά ψίχουλα.

  3. 3

    Προσθέτω τα κομμάτια σοκολάτας και τον λιναρόσπορο και ξαναχτυπάω μέχρι να αλεσθούν όλα τα υλικά καλά. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ.

  4. 4

    Τοποθετώ τα δαμάσκηνα, το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το κακάο στο μίξερ και τα χτυπάω μέχρι να τεμαχιστούν καλά και στην συνέχεια να ομογενοποιηθούν.

  5. 5

    Προσθέτω κατόπιν το μείγμα του αμυγδάλου και χτυπάω για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δέσουν ξανά όλα τα υλικά.

  6. 6

    Ρίχνω το μείγμα στο ταψί με την λαδόκολλα και το στρώνω ομοιόμορφα πιέζοντας με μία σπάτουλα. Διπλώνω τις άκρες της λαδόκολλας πάνω στο μείγμα, ξαναπιέζω και τέλος τοποθετώ ένα πιάτο για βάρος. Τοποθετώ το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

  7. 7

    Αφού στερεοποιηθεί το μείγμα, το μεταφέρω σε επίπεδη επιφάνεια και κόβω τις μπάρες σε παραλληλόγραμμα ή τετράγωνα κομμάτια. Τυλίγω το κάθε κομμάτι σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις