Μπασμπούσα - Σάμαλι Αιγυπτιακό
Είναι ενα πολύ νόστιμο και ελαφρύ σιροπιαστό Αιγυπτιακό γλυκό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή την συνταγή την έχω βρεί στο ίντερνετ και την έχω φτιάξει πολλές φορές. Ο άντρας μου είναι απο την Αίγυπτο και όταν την πρωτοδοκίμασε μου είπε οτι αυτός είναι ο τρόπος παρασκευής του καθεαυτού Αιγυπτιακού σάμαλι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε στην κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και το κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
-
3
Το αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέκιν και τις βανίλιες.
-
5
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
-
6
Προσθέτουμε ένα-ένα το αυγά και μετά το σιμιγδάλι εναλλάξ με το γιαούρτι.
-
7
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
-
8
Απο πάνω μοιράζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε το σάμαλι στους 190 βαθμούς για μισή ώρα.
-
9
Το βγάζουμε απο το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)