κύρια φωτογραφία συνταγής Μπασμπούσα - Σάμαλι Αιγυπτιακό
elenikaram
elenikaram @cook_8481077

Είναι ενα πολύ νόστιμο και ελαφρύ σιροπιαστό Αιγυπτιακό γλυκό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την συνταγή την έχω βρεί στο ίντερνετ και την έχω φτιάξει πολλές φορές. Ο άντρας μου είναι απο την Αίγυπτο και όταν την πρωτοδοκίμασε μου είπε οτι αυτός είναι ο τρόπος παρασκευής του καθεαυτού Αιγυπτιακού σάμαλι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  2. 2,5 κουταλάκια μπέικιν
  3. 2 βανίλιες
  4. 200 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά κρύο
  5. 2 κούπες ζάχαρη
  6. 1,5 κούπα γιαούρτι
  7. 30 αμύγδαλα άσπρα
  8. Για το σιρόπι
  9. 2 κούπες ζάχαρη
  10. 1,5 κούπα νερό
  11. 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε στην κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και το κατεβάζουμε απο τη φωτιά.

  3. 3

    Το αφήνουμε να κρυώσει.

  4. 4

    Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέκιν και τις βανίλιες.

  5. 5

    Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.

  6. 6

    Προσθέτουμε ένα-ένα το αυγά και μετά το σιμιγδάλι εναλλάξ με το γιαούρτι.

  7. 7

    Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

  8. 8

    Απο πάνω μοιράζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε το σάμαλι στους 190 βαθμούς για μισή ώρα.

  9. 9

    Το βγάζουμε απο το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (9)

anyouta
anyouta @cook_8448798
Έβαλα μαστίχα αντί βανίλια και μοσχομύρισε η κουζίνα. Δεν μου ψήλωσε τόσο στη μέση όσο στα πλάγια του ταψιού όμως νομίζω θα φταίει το ότι το έβγαλα αμέσως από το φούρνο. Ήταν καλό όμως και θα το ξαναφτιάξω!

Από

elenikaram
elenikaram @cook_8481077
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα