Μπατόν σαλέ 2
Ορεκτικά αλμυρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν η ζύμη είναι σφικτή προσθέστε λίγο γάλα. Για πιο δυνατή γεύση προσθέστε μισό φλυτζάνι κεφαλοτύρι. Η συνταγή είναι της Σοφίας Σκούρα από το βιβλίο της του 1960.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε το αλεύρι το αλάτι και την παουντερ.
-
2
Ρίχνετε τον κρόκο.
-
3
Προσθέτετε το βούτυρο.
-
4
Ζυμώνετε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
-
5
Πλάθετε στρογγυλά μπαστουνάκια λεπτά. Τα κόβετε στο μήκος ενός δακτύλου.
-
6
Τα τοποθετείτε σε ταψάκι.
-
7
Τα αλοίφετε με το ασπράδι του αυγού.
-
8
Τα ψήνετε επί δέκα λεπτά σε δυνατό φούρνο.
Σχόλια (14)