κύρια φωτογραφία συνταγής Μπατόν σαλέ συνταγή επαγγελματική
nanat
nanat @cook_8488018
,ellada

Τα απόλυτα και άκρως πετυχημένα μπατόν σαλέ! Δεν μπορώ να περιγράψω την τραγανή υφή της ζύμης που λιώνει στο στόμα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι επαγγελματική και είναι από το μπλογκ Μαγειρεύοντας με την Αλεξάνδρα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 250 γρ. βούτυρο
  2. 14 γρ. ή 1 γεμάτη κουταλιά σούπας baking powder
  3. 36 γρ. ή 2 1/2 κουταλιές της σούπας γάλα
  4. 430-450 γρ. αλεύρι
  5. 10 γρ. αλάτι
  6. Για το άλειμμα
  7. 1 κρόκο αβγού
  8. παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

  2. 2

    Ζυμώνουμε το ζυμάρι μας πάρα πολύ καλά!

  3. 3

    Πλάθουμε μακριά μπαστουνάκια και τα κόβουμε σε ίσες αποστάσεις.

  4. 4

    Όταν τελειώσουμε με το ζυμάρι μας, τα βάζουμε σε ταψί σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο,γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

  5. 5

    Αλείφουμε με κροκάδι αβγού και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να ροδίσουν, περίπου μισή ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Ωραία υφή,αλλά ήθελα περισσότερη ένταση,ίσως παρμεζάνα και μέσα στην ζύμη καθώς και λίγη πάπρικα

Από

nanat
nanat @cook_8488018
στις
,ellada