κύρια φωτογραφία συνταγής Μπατσαριά από τα Λέλοβα Πρεβέζης
v_vikaki
v_vikaki @cook_8495859
,

Μια παραδοσιακή συνταγή από την Πρέβεζα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1,5 κιλό χόρτα κυρίως μυρώνια, καυκαλίδες, σπανάκι, σέσκλο, άνηθο, μάραθο, πράσο, κρεμυδάκια και σκόρδα χλωρά
  2. 1 κούπα ελαιόλαδο
  3. 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
  4. 1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
  5. 1 κιλό αλεύρι για το χυλό
  6. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

     Αφού πλύνουμε και κόψουμε τα χόρτα για την πίττα, τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, τα αυγά, το τυρί, το ρύζι και το αλατοπίπερο. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

  2. 2

    Μετά για να φτιάξουμε το χυλό, ανακατεύουμε το αλεύρι με νερό, αφού προσθέσουμε και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει ο χυλός. Στη συνέχεια, ρίχουμε μία στρώση χυλού στη βάση του ταψιού και από πάνω ρίχνουμε τα χόρτα και σκεπάζουμε πάλι με χυλό.

  3. 3

    Ψήνουμε στους 180ο C για 1 ώρα περίπου, μέχρις ότου η πίττα μας πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

ΜΑΡΕΛΙ
ΜΑΡΕΛΙ @cook_8450269
Στο χυλο πρόσθετο και καλαμποκαλευρο,και αλλάζει η γεύση του αρκετά,όπως και μέσα στα χόρτα αντί για ρύζι ρίχνω καλαμποκαλευρο.πριν την ψησω την τρύπαω με ένα πιρουνακι.αγαπημενη πίτα!

Από

v_vikaki
v_vikaki @cook_8495859
στις
,