Μπατζίνα με τραχανά ξινό της γιαγιάς Βασιλικής!
Είναι μια πολύ εύκολη και γευστικότατη πιτούλα με τραχανά ξινό και φέτα.. είναι από τις αγαπημένες μου πιτούλες (ξέρετε..απο αυτές τις γρήγορες τραγανες πίτες χωρίς φύλλο που υπάρχουν στην παρέα μας) που κάνει η γιαγιά μου εδώ και πολλά χρόνια! Στη Θεσσαλία την κάνουμε και με γλυκό τραχανά, εγώ την κάνω με ξινό, γίνεεται λεπτή και τραγανή και σας την προσφέρω με πολύ αγάπη!
Υλικά
-
3 ποτήρια ξινό τραχανά
-
1 πρέζα αλάτι
-
100-150 γρ. φέτα τριμμένη
-
1 φλ. τσ. γάλα φρέσκο
-
1 φλ. τσ. αλεύρι (για ολες τις χρήσεις)
-
ελαιόλαδο
-
νερό για να βράσουμε τον τραχανά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό, με το 1 φλ. γάλα και μόλις πάρει βράση, ρίχνω τον τραχανά και το αλάτι μας και ανακατεύω για να μην σβολιάσει.
-
2
Όταν αρχίζει να πήζει ο τραχανάς τον κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το αλεύρι το οποίο και ενσωματώνω στο μίγμα.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτω και τη φέτα (κρατάω λίγο για το τέλος) στο μίγμα μας.
-
4
Λαδώνω το ταψί καλά και το πασπαλίζω με αλεύρι.
-
5
Ρίχνω το μίγμα στο ταψί και το απλώνω και απο πάνω βάζω και την υπόλοιπη τριμμένη φέτα, ραντίζω με λάδι και σε καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνω στους 180 μία ωρα περίπου (θα το καταλάβετε όταν είναι έτοιμη).
Σχόλια (10)