κύρια φωτογραφία συνταγής Μπατζίνα

Μπατζίνα

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Elvenstar
Elvenstar @cook_8453329

Θεσσαλική πίτα

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραδοσιακή συνταγή από την Θεσσαλία

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

42 Minutes
  1. 600 γρ. αλεύρι
  2. 1 κολοκύθι μεγάλο
  3. 200 γρ. τυρί φέτα
  4. 1 ποτήρι λάδι (κρασιού)
  5. 1 ποτήρι γάλα (κρασιού)
  6. 1 κουταλάκι μπέικεν
  7. Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξύνουμε το κολοκύθι και το στύβουμε για να φύγουν τα υγρά, κατόπιν ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνει ένας ομοιογενές χυλός, και ρίχνουμε το μείγμα αυτό σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.

  2. 2

    Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο).

  3. 3

    Σημ.Το πάχος της πίτας πρέπει να είναι εξαιρετικά λεπτό περίπου όπως το ζυμάρι της πίτσας

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (19)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Φίλη μου συγγνώμη για την παρατήρηση, αλλά προσπάθησα να την κάνω και καταλήγω ότι πρέπει να υπάρχει λάθος στις αναλογίες. Δε μου φαίνεται πολύ πιθανό να δημιουργείται χυλός με τόσο πολύ αλεύρι και μόλις ένα κρασοπότηρο γάλα και ένα λάδι!!! \r\nΉ αν είναι όντως έτσι δοκιμασμένη η συνταγή, μπορείς να μου πεις πώς σου πετυχαίνει; Πώς μπορεί να απορροφάται τόσο αλεύρι; (δε βαθμολογώ γιατί μπορεί να είναι τυπογραφικό λάθος)

Από

Elvenstar
Elvenstar @cook_8453329
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα