Μπατζίνα
Θεσσαλική πίτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραδοσιακή συνταγή από την Θεσσαλία
Υλικά
-
600 γρ. αλεύρι
-
1 κολοκύθι μεγάλο
-
200 γρ. τυρί φέτα
-
1 ποτήρι λάδι (κρασιού)
-
1 ποτήρι γάλα (κρασιού)
-
1 κουταλάκι μπέικεν
-
Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξύνουμε το κολοκύθι και το στύβουμε για να φύγουν τα υγρά, κατόπιν ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνει ένας ομοιογενές χυλός, και ρίχνουμε το μείγμα αυτό σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.
-
2
Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο).
-
3
Σημ.Το πάχος της πίτας πρέπει να είναι εξαιρετικά λεπτό περίπου όπως το ζυμάρι της πίτσας
Σχόλια (19)