Μπεκρή μεζέ
Ευκολο και αρκετα γευστικο
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορει να σερβιριστει ως ξεχωριστο πιατο ή να συνοδευσει μακαρονια ή πιλαφι. Προτιμηστε ενα μεγαλο κ βαθυ τηγανι. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
8 καλαμακια χοιρινο
-
1 κουτι κομμενα ντοματακια
-
3 σκελιδες σκορδο
-
1 κρεμμυδι
-
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
-
1 κρασοποτηρο κοκκινο ημιγλυκο κρασι
-
1 κουταλια φρεσκο βουτυρο
-
3 πρεζες αλατι
-
μαυρο πιπερι
-
κοκκινο πιπερι καυτερο
-
5-6 κοκκους πιπερι
-
ριγανη
-
μπαχαρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωταρω το κρεας εως οτου ροδισει.
-
2
Προσθετω ψιλοκομμενο κρεμμυδι και λιωμενες τις σκελιδες σκορδο. Αλατοπιπερωνω και προσθετω την ριγανη. Ρυθμιζω το ματι της κουζινας σε μετρια φωτια.
-
3
Προσθετω τα ψιλοκομμενα ντοματακια και ριχνω το κρασι καθως και τα υπολοιπα μπαχαρικα. Προς το τελος βαζω και το βουτυρο.
-
4
Αφηνουμε σε χαμηλη φωτια (περιπου 1/2 ωρα) μεχρι να δεσει λιγο η σαλτσα.
Σχόλια (12)