Μπεσαμέλ για μουσακά ή παστίτσιο

Bαθμολογία: 4.8
       
 
20 ψήφοι
,

Περιγραφή

Οι αναλογίες είναι αυτές που πρέπει για να είναι πλούσια και προπάντων όχι σβολιασμένη!!!!

Μπεσαμέλ για μουσακά ή παστίτσιο
photo: ANGOLINA

Συνταγή από:

ANNEL

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 7 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. της σούπας φυτίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σάλτσες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο , Με φωτο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: Ένα κανονικό ταψί για το παστίτσιο ή τον μουσακά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα από την αρχή και βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια.

Βήμα 2
2)

Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση δυναμώνετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Βήμα 3
3)

Αποσύρετε από την φωτιά.

Βήμα 4
4)

Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε υπομονή και δυνατό χέρι η μπεσαμέλ θα βγεί τέλεια. Το μυστικό ειναι το συνεχές ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Καλη επιτυχία!!!

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nopi, 28-1-11  
    Ετσι ακριβώς κάνω και εγώ την μπεσαμέλ,μόνο που προσθέτω και λίιιγο μοσχοκάρυδο.Μπράβο που την έβαλες!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 28-1-11  
    ETSI AKRIBOS THN KANO KAI EGO , TH THEORO PIO ELAFRIA STH GEYSH APO TO NA KAIO ALEYRI ME TO BOYTHRO....ALLES PALI AMA DEN EXO BOYTHRO BAZO LADI.. AKOMA PIO ELAFRYA GEYSH...
    #
    Σχόλιο από denmar, 29-1-11  
    Και γω ετσι την κάνω απλά για να μην έχει τη μυρωδιά απο το αλεύρι,καίω το αλεύρι για λίγο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω και μοσχοκάρυδο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 29-1-11  
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας!!!! Έχεις δίκιο nopi. Προσθέτω και εγω λίγο μοσχοκάρυδο αφού έχω στρώσει την μπεσαμέλ στο ταψί, από πάνω.
    #
    Σχόλιο από VickyKovaiou, 29-1-11  
    #
    Σχόλιο από Renafar, 30-1-11  
    Είναι τέλεια μπεσαμέλ!!!! Και εγώ δεν καίω το αλεύρι απλά όταν έχει γίνει ήδη η μπεσαμέλ προσθέτω αρκετό κίτρινο τυρί για να μη μυρίζει το αλεύρι!!! Δοκιμάστε το!!! Της πηγαίνει αρκετά!
    #
    Σχόλιο από maroitalia, 4-2-11  
    Σωστες αναλογιες μπραβο.Εγω χρησιμοποιω κορν φλαουρ για να μην εχει καθολου μυρωδια απο αλευρι η για πιο εντονη γευση μισο-μισο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-2-11  
    Αν δοκιμάσετε την συγκεκριμένη μπεσαμέλ θα δείτε πως δεν μυρίζει καθόλου το αλεύρι!!!! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 20-3-13  
    Πανεύκολη.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-4-13  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!
    #
    Σχόλιο από Elena V Elenaki, 9-6-13  
    Τέλεια μπεσαμέλ,πανεύκολη,πανόστιμη και πολύ γρήγορη...Ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από iakovos5, 13-1-14  
    #
    Σχόλιο από efthimia1, 26-1-14  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια... Μόνο αυτό έχω να πω !!! Απαλή, βελούδινη,νοστιμότατη και το πιο σημαντικό πανεύκολη !!! Η μόνη αλλαγή, έβαλα μαργαρίνη αντί για φυτίνη.Ευχαριστούμε πολύ !!
    #
    Σχόλιο από eta, 20-3-14  
    πολύ καλή
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 25-8-14  
    +μοσχοκάρυδο, +λίγο μπαχάρι τριμμένο, +λίγο άσπρο πιπέρι!. Όταν κρυώσει, τυρί σκληρό, τριμμένο στο μούλτι, (βάζετε κομμένο το τυρί σε μικρά κομμάτια, για να μην ξεπατώσετε το μούλτι!)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από Olina69, 6-9-14  
    πανευκολη,γρηγορη και τελειο αποτελεσμα!!!! δεν ειχα αλευρι,χρησιμοποιησα φαριναπ.
    #
    Σχόλιο από Κοκονάκι, 7-9-14  
    Είναι τέλεια! Τόσα χρόνια βασανιζόμουν με σβολιασμένες μπεσαμέλ. Αυτή βγήκε βελούδο! Εύγε!
    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 3-2-15  
    Νομιζω ενα λιτρο γαλα ειναι αρκετο..εμενα τουλαχιστον τοσο μου πηρε.Κατα τα αλλα με την προσθηκη και λιγου μοσχοκαρυδου ειναι απλα τελεια!!
    #
    Σχόλιο από tinamimis, 23-4-15  
    #
    Σχόλιο από نيككست, 29-6-15  
    δεν θελει 7 κουταλιες της σουπας αλευρι... θελει πολυ παραπανω για να πηξει!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nopi, 28-1-11  
    Ετσι ακριβώς κάνω και εγώ την μπεσαμέλ,μόνο που προσθέτω και λίιιγο μοσχοκάρυδο.Μπράβο που την έβαλες!
    #
    Σχόλιο από denmar, 29-1-11  
    Και γω ετσι την κάνω απλά για να μην έχει τη μυρωδιά απο το αλεύρι,καίω το αλεύρι για λίγο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω και μοσχοκάρυδο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 29-1-11  
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας!!!! Έχεις δίκιο nopi. Προσθέτω και εγω λίγο μοσχοκάρυδο αφού έχω στρώσει την μπεσαμέλ στο ταψί, από πάνω.
    #
    Σχόλιο από VickyKovaiou, 29-1-11  
    #
    Σχόλιο από Renafar, 30-1-11  
    Είναι τέλεια μπεσαμέλ!!!! Και εγώ δεν καίω το αλεύρι απλά όταν έχει γίνει ήδη η μπεσαμέλ προσθέτω αρκετό κίτρινο τυρί για να μη μυρίζει το αλεύρι!!! Δοκιμάστε το!!! Της πηγαίνει αρκετά!
    #
    Σχόλιο από maroitalia, 4-2-11  
    Σωστες αναλογιες μπραβο.Εγω χρησιμοποιω κορν φλαουρ για να μην εχει καθολου μυρωδια απο αλευρι η για πιο εντονη γευση μισο-μισο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-2-11  
    Αν δοκιμάσετε την συγκεκριμένη μπεσαμέλ θα δείτε πως δεν μυρίζει καθόλου το αλεύρι!!!! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 20-3-13  
    Πανεύκολη.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-4-13  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!
    #
    Σχόλιο από Elena V Elenaki, 9-6-13  
    Τέλεια μπεσαμέλ,πανεύκολη,πανόστιμη και πολύ γρήγορη...Ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από iakovos5, 13-1-14  
    #
    Σχόλιο από efthimia1, 26-1-14  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια... Μόνο αυτό έχω να πω !!! Απαλή, βελούδινη,νοστιμότατη και το πιο σημαντικό πανεύκολη !!! Η μόνη αλλαγή, έβαλα μαργαρίνη αντί για φυτίνη.Ευχαριστούμε πολύ !!
    #
    Σχόλιο από eta, 20-3-14  
    πολύ καλή
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 25-8-14  
    +μοσχοκάρυδο, +λίγο μπαχάρι τριμμένο, +λίγο άσπρο πιπέρι!. Όταν κρυώσει, τυρί σκληρό, τριμμένο στο μούλτι, (βάζετε κομμένο το τυρί σε μικρά κομμάτια, για να μην ξεπατώσετε το μούλτι!)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από Olina69, 6-9-14  
    πανευκολη,γρηγορη και τελειο αποτελεσμα!!!! δεν ειχα αλευρι,χρησιμοποιησα φαριναπ.
    #
    Σχόλιο από Κοκονάκι, 7-9-14  
    Είναι τέλεια! Τόσα χρόνια βασανιζόμουν με σβολιασμένες μπεσαμέλ. Αυτή βγήκε βελούδο! Εύγε!
    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 3-2-15  
    Νομιζω ενα λιτρο γαλα ειναι αρκετο..εμενα τουλαχιστον τοσο μου πηρε.Κατα τα αλλα με την προσθηκη και λιγου μοσχοκαρυδου ειναι απλα τελεια!!
    #
    Σχόλιο από tinamimis, 23-4-15  
    #
    Σχόλιο από نيككست, 29-6-15  
    δεν θελει 7 κουταλιες της σουπας αλευρι... θελει πολυ παραπανω για να πηξει!
    #
    Σχόλιο από anastasia19, 29-6-15  
    Ετσι την κανω κι εγω.....μυστικο....παρτε το μιξερ και ανακατεψτε με αυτο αντι για συρμα στη χαμηλη ταχυτητα.Δεν θα σβωλιασει με τιποτα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από thomaei, 28-1-11  
    ETSI AKRIBOS THN KANO KAI EGO , TH THEORO PIO ELAFRIA STH GEYSH APO TO NA KAIO ALEYRI ME TO BOYTHRO....ALLES PALI AMA DEN EXO BOYTHRO BAZO LADI.. AKOMA PIO ELAFRYA GEYSH...
    #
    Σχόλιο από Anniyio, 13-9-16  
    Απίστευτα βελούδινη! Απλά επειδή ήθελα λιγότερη ποσότητα, έβαλα 1 λίτρο γάλα και 4,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Τα αβγά τα άφησα 2 ήταν μια χαρα.

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σως-Μαρμελάδες-Curds-Μαρινάδες
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της ceidoula
    σαλτσες μαριναδες NTΡΕΣΙΓΚ
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΣΑΛΤΣΕΣ
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της play-time
    Φαγητά μου
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Anniyio
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της Vassilis I R