Μπεσαμέλ για παστίτσιο
Χωρίς να σβολιάσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο αλάτι γιατί αν μπεί και το τυρί χρειάζεται λιγότερο.Το βασικό είναι για να μην σβολιάσει να τα βάλετε όλα απο την αρχή και μετά να ανοίξετε το μάτι.Μπορεί να είναι λίγο κουραστικό στο ανακάτεμα αλλά γίνεται πολύ ωραία η μπεσαμέλ. Και η αλήθεια είναι ότι όλα τα λεφτά στο παστίτσιο είναι η μπεσαμέλ.Η συνταγή είναι για ένα κανονικό ταψί.
Υλικά
-
8 κουτ.σούπας αλεύρι
-
4 κουτ.σούπας φυτίνη
-
1 λίτρο γάλα φρέσκο
-
3 αυγά
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
μοσχοκάρυδο
-
1 φλυτ. τσαγιού τυρί τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το τυρί, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο, σε μία κατσαρόλα και μετά ανάβετε το μάτι της κουζίνας.
-
2
Μέ ένα αυγοδάρτη ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να χυλώσει. Στο τέλος ρίχνετε το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί.
Σχόλια (51)