Μπεσαμέλ με μανιτάρια
Μία πολύ γευστική παραλλαγή της μπεσαμέλ, με την προσθήκη μανιταριών. Συνοδεύει θαυμάσια μικρά ζυμαρικά, μοσχαράκι κατσαρόλας, βραστά αυγά
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρολάκι λιώνετε σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο που έχετε ξεχωρίσει για την μπεσαμέλ. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα
-
2
Στη συνέχεια προσθέτετε, κρύο και όλο με τη μία, το γάλα, συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να βράζει το μίγμα σας.
-
3
Αλατίστε, μειώστε ακόμη περισσότερο την ένταση στο μάτι και μαγειρέψτε, με σκεπασμένο το κατσαρολάκι, για τουλάχιστο είκοσι λεπτά, φροντίζοντας να ανακατεύετε κάθε τόσο.
-
4
Η μπεσαμέλ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θυμίζει στην όψη και στη γεύση της το αλεύρι που χρησιμοποιήσατε.
-
5
Κατεβάζετε από το μάτι, κανονίζετε το αλάτι, το πιπέρι και, εάν σας αρέσει το χαρακτηριστικό άρωμα που δίνει, προσθέτετε και λίγο ξυσμένο μοσχοκάρυδο.
-
6
Εάν η μπεσαμέλ είναι πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο γάλα. Αντίθετα, εάν είναι υπερβολικά ρευστή, ξαναβάλτε την στο μάτι προσθέτοντας μία κουταλιά βούτυρο που θα την έχετε περάσει από το αλεύρι για να “τραβήξει”, αλλά λίγο, από αυτό
-
7
Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο που έχετε ξεχωρίσει για τα μανιτάρια, προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
-
8
Στη συνέχεια, αφαιρείτε το καπάκι, αφήνετε να εξατμισθούν οι υδρατμοί που θα έχουν δημιουργηθεί και αλατίζετε.
-
9
Προσθέτετε στη μπεσαμέλ τα μανιτάρια, ανακατεύετε, νοστιμίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ενσωματώνετε, προσθέτοντας λίγη-λίγη και ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, την κρέμα γάλακτος
Σχόλια (5)