κύρια φωτογραφία συνταγής Μπεσαμέλ με σιμιγδάλι
alepapa
alepapa @cook_8457037

Εύκολη μπεσαμέλ με απλά υλικά...

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή με το σιμιγδάλι μην ρίξετε πολύ, λίγο λίγο χτυπώντας συνέχεια μέχρι να γίνει η κρέμα όπως θέλουμε... Καλό είναι σε αυτό το σημείο που ρίχνετε το σιμιγδάλι να δυναμώσετε την φωτιά θα πήξει πιο γρήγορα.Μπορεί αντί για λάδι να βάλετε βούτυρο

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 λίτρο γάλα
  2. σιμιγδάλι ψιλό
  3. λίγο λάδι
  4. μοσχοκάρυδο
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. τυρί τριμμένο (αν θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγο και προσθέτουμε το γάλα.

  2. 2

    Στο διάστημα μέχρι να ζεσταθεί προσθέτουμε το αλάτι (ή λίγο αλάτι και τριμμένο τυρί), λίγο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο τριμμένο. Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι χτυπώντας ταυτόχρονα με τον αυγοδάρτη.

  3. 3

    Ρίχνουμε τόσο σιμιγλάδι ώστε να γίνει η κρέμα μας στο σημείο που την θέλουμε δηλ αραιή ή πιο πηχτή.

  4. 4

    Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα αβγα χτυπημένα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα μας από τα αβγουλάκια...

  5. 5

    Αυτό είναι...

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

Panagiwta Mathaiou
Panagiwta Mathaiou @cook_9224178
Την έφτιαξα κι εγώ και την έβαλα στο παστίτσιο μου χθες αλλά μου βγήκε λεπτη στρώση και όχι χοντρή. Τι λάθος έκανα;

Από

alepapa
alepapa @cook_8457037
στις