Μπεσαμέλ με σιμιγδάλι
Εύκολη μπεσαμέλ με απλά υλικά...
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή με το σιμιγδάλι μην ρίξετε πολύ, λίγο λίγο χτυπώντας συνέχεια μέχρι να γίνει η κρέμα όπως θέλουμε... Καλό είναι σε αυτό το σημείο που ρίχνετε το σιμιγδάλι να δυναμώσετε την φωτιά θα πήξει πιο γρήγορα.Μπορεί αντί για λάδι να βάλετε βούτυρο
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγο και προσθέτουμε το γάλα.
-
2
Στο διάστημα μέχρι να ζεσταθεί προσθέτουμε το αλάτι (ή λίγο αλάτι και τριμμένο τυρί), λίγο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο τριμμένο. Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι χτυπώντας ταυτόχρονα με τον αυγοδάρτη.
-
3
Ρίχνουμε τόσο σιμιγλάδι ώστε να γίνει η κρέμα μας στο σημείο που την θέλουμε δηλ αραιή ή πιο πηχτή.
-
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα αβγα χτυπημένα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα μας από τα αβγουλάκια...
-
5
Αυτό είναι...
Σχόλια (13)