Μπεσαμέλα της Χρύσας Παραδείση
Η συνταγή αυτή δεν μου έχει σβολιάσει ποτέ και είναι διαφορετική τεχνική.Η μητέρα μου έχει ένα βιβλίο μαγειρικής της Σμυρνιάς Χρύσας Παραδείση απ' όπου βρήκα την συνταγή που έκανε πάντα η μαμά μου και έτσι για 'μένα η συνταγή αυτή είναι μαμαδίστικη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε μετά από το αυγό τριμμένο μοσχοκάρυδο, όπως επίσης και τριμμένο κίτρινο τυρί πριν ψήσετε το φαγητό σας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε λίγο, μέχρι να είναι χλιαρό το γάλα. Το βούτυρο δεν θα προλάβει να λιώσει.
-
2
Αφού το κατεβάσουμε απ'τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αλάτι και το ανακατεύουμε.
-
3
Ρίχνουμε το αλεύρι μέσα σε ένα σουρωτήρι και το κοσκινίζουμε κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σύρμα.
-
4
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.Αν νιώθετε ότι κολλάει στον πάτο, χαμηλώστε τη φωτιά.
-
5
Μόλις πήξει σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το αυγό.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να να ομογενοποιηθεί.
-
6
Η Μπεσαμέλα είναι άμεσα έτοιμη προς χρήση στο φαγητό της αρεσκείας σας.
Σχόλια (3)