Μπιφτεκάκια για δίαιτα
Μπιφτεκάκια ελαφριά καταλληλα για διαιτα. Πλουσια σε σίδηρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη σκέφτηκα αφού η διατολόγος μου μου απαγότευσε να βάζω στα μπιφτέκιααυγό, φρυγανιά και λάδι λόγω θερμίδων και επίσης κρασί που συνήθιζα να βάζω διότι καταστρέφει λόγω του αλκοόλ την πηγή σιδήρου. Ειναι η πρώτη συνταγή που ανεβάζω) Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
-
2 κρεμμύδια τριμμένα
-
1,5 κ.σ. μαιντανό ξερό
-
1 νεροπότηρο νιφάδες βρώμης
-
1 κρασοπότηρο ξύδι balsamico
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε. Δε χρειάζεται πολύ ώρα ίσα να δέσουν μεταξύ τους.
-
2
Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτεκάκια.
-
3
Τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια μας σε λαδωμένο ταψί ή σε λαδωμμένο χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για 40-45 λεπτά.
Σχόλια (6)