Μπιφτεκάκια με κουνουπίδι και μπρόκολο

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Η εξερεύνηση συνταγών με κουνουπίδι συνεχίζεται... Βρήκα λοιπόν μια ενδιαφέρουσα συνταγή για μπιφτεκάκια φτιαγμένα από κουνουπίδι και μπρόκολο και είπα να τη δοκιμάσω γιατί φαινόταν λαχταριστή. Πράγματι ήταν ιδιαίτερα εύκολη να γίνει, γρήγορη και έγινε και πολύ νόστιμη.
Μπορείτε να βάλετε όποια αναλογία μπρόκολου και κουνουπιδιού θέλετε (ή έχετε). Εγώ έβαλα περίπου μισό μισό, γιατί αυτό είχα... Όσο περισσότερο μπρόκολο βάλετε, τόσο πιο πράσινα γίνονται (Σρεκομπιφτέκια - για όσους ξέρουν) )Αν θέλετε μπορείτε πριν τα ψήσετε να τα "αλευρώσετε" και λίγο με λίγη βρώμη αλεσμένη ακόμα.Τα δοκίμασα με συνοδεία γιαουρτάκι στο οποίο είχα ανακατέψει ένα μείγμα μπαχαρικών για τσίλι και ήταν τέλεια. Ακόμα καλύτερα ήταν με συνοδεία πέστο φέτας, από τη συνταγή εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/3072302-xulopites-me-pesto-phetas
Τη συνταγή τη βρήκα στο sweetashoney όπου έχει και φωτογραφίες βήμα βήμα (κάτι ελάχιστες αλλαγές έκανα, κυρίως στα αυγά γιατί μου φάνηκαν πολλά τα 4).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
28 μικρά μπιφτεκάκια
  1. 500 γρ μπουκετάκια από κουνουπίδι και μπρόκολο
  2. 1 κ.σ. διάφορα μυρωδικά (πχ δυόσμο και βασιλικό)
  3. αλάτι και πιπέρι
  4. 1 φλ. νιφάδες βρώμης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το κρεμμύδι στον πολυκόφτη, να γίνει πολύ ψιλοκομμένο, σαν κομμένο ρυζάκι κάπως. Αν τα μυρωδικά μας είναι φρέσκα, τα βάζουμε και αυτά μέσα.

  2. 2

    Ρίχνουμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ (θα είναι περίπου 3 1/2 φλ. κομμένα λαχανικά) και ρίχνουμε τη βρώμη στον πολυκόφτη, να γίνει αλευράκι (να μην πλένουμε και πολλές φορές...)

  3. 3

    Βάζουμε τη βρώμη στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά (αν είναι ξερά και δε τα έχουμε ήδη βάλει), το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά καλά, να γίνει μια ζύμη.

  4. 4

    Πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια, τα βάζουμε σε ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο μας για 25-35 λεπτά (ανάλογα το φούρνο), μέχρι να ροδίσουν. Ίσως χρειαστεί να τα γυρίσετε στα μισά του ψησίματος.

  5. 5

    Έτοιμα! Μπορούν να φαγωθούν ζεστά, αλλά είναι εξίσου ωραία και σε θερμοκρασία δωματίου. Ταιριάζουν απόλυτα με κάποιο ντιπ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (8)

Irene_Alex
Irene_Alex @Irene_Alex
Θα τα δοκιμάσω σίγουρα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Λατρεύουμε μπρόκολο και κουνουπίδι οικογνειακώς. Σκέφτομαι για ντιπ χούμου ή babajanous(μελιτζανοσαλάτα)... Ανυπομονώ να πάω για ψώνια!!!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα