Μπιφτεκάκια σε πουγκάκια
Μικρά μπιφτεκάκια με τυρί κλεισμένα σε πουγκί σφολιάτας. Μια ωραία και εύκολη ιδέα για μπουφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα φτιάχνω πάντα με αυτή τη συνταγή για μπιφτέκια.Πλάστε τα σε μικρό μέγεθος. Μπορείτε να ετοιμάσετε τα πουγκιά αρκετές ώρες νωρίτερα, να τα διατηρήσετε στο ψυγείο και να τα ψήσετε λίγο πρίν σερβίρετε ωστε να είναι ζεστά. Διαλέξτε καλής ποιότητας σφολιάτα.Την ιδέα τη βρήκα σε αυτό το blog http//syntagesgiapaidia.blogspot.gr/
Υλικά
-
12 μπιφτεκάκια ψημένα (χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας συνταγή)
-
12 φέτες τυρί cheddar
-
2 φύλλα σφολιάτας φρέσκα ή αποψυγμένα
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με το αλεύρι.
-
2
Ξεδιπλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας στην αλευρωμένη επιφάνεια και το κόβουμε σε 6 ίσα μέρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο για να κάνουμε συνολικά 12 κομμάτια.
-
3
Τοποθετούμε ένα μπιφτεκάκι στο κέντρο κάθε φύλλου
-
4
Και απο πάνω μια φέτα τυριού.
-
5
Διπλώνουμε τις γωνίες απο τη σφολιάτα πάνω απο τη γέμιση
-
6
Και τις περιστρέφουμε για να σφραγίσουν.
-
7
Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
-
8
Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)