Μπιφτέκια από φασόλια με σως γιαουρτιού
Εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια χωρίς κρέας. Ιδανική και για παιδιά που δεν τρώνε όσπρια.
Υλικά
-
50 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη
-
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
2 κ.σ. χυμό ντομάτας
-
1 κ.γ. θυμάρι
-
1 αυγό
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1/4 κ.γ. πίρι πίρι
-
αλεύρι
-
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
-
Για την σως γιαουρτιού
-
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
-
1 κ.γ. βασιλικός
-
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ υδαρό μπορούμε να προσθέσουμε λίγη γαλέτα παραπάνω για να σφίξει.
-
2
Βάζουμε στα χέρια μας αλεύρι και πλάθουμε μπιφτέκια.
-
3
Τα αλευρώνουμε.
-
4
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με χαμηλά τοιχώματα βάζουμε 3 και.σ. ηλιέλαιο να κάψει.
-
5
Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
-
6
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά για την σως.
-
7
Σερβίρουμε με αραβικές πίτες ολικής, μπαστουνάκια από αγγούρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια