Μπιφτέκια για χορτοφάγους στη σχάρα
Ψάχνοντας σε ένα τετράδιο συνταγών της μαμάς μου, βρήκα αυτή την πανεύκολη συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή γίνεται εξίσου νόστιμη με μπιζέλια ξερά ή φάβα.
Υλικά
-
1 κούπα αρακά ξερό
-
1/4 κούπας φρυγανιά τριμμένη
-
1/4 κούπας ψημένο σουσάμι
-
3 κούπες νερό
-
1 τριμμένη πατάτα
-
1 τριμμένο καρότο
-
1 κύβος λαχανικών
-
1 ελαφρά χτυπημένο αυγό
-
2 κουταλιές κάρυ σε σκόνη
-
αλάτι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα τον αρακά, το νερό και τον κύβο λαχανικών για περίπου 20' μέχρι να μαλακώσει καλά και να ρουφήξει όλο το νερό.
-
2
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον αρακά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
-
3
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.
-
4
Τα βάζουμε πάνω στη ζεσταμένη σχάρα και ψήνουμε και από τις 2 πλευρές ώσπου να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια