κύρια φωτογραφία συνταγής Μπιφτέκια καλύτερα και απ'των Goody's

Μπιφτέκια καλύτερα και απ'των Goody's

anna19
anna19 @cook_8464121
Αθήνα,

Είναι τα ωραιότερα μπιφτέκια που έχετα φάει ποτέ, και αυτό σας το εγγυώμαι! Τα παιδιά σας και η οικογένεια σας δεν θα ξαναθελήσουν hamburgers έτοιμα, απ'έξω!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο λόγος που τηγανίζουμε το κρεμμύδι αντί να το βάλουμε ωμό είναι επειδή το ωμό κρεμμύδι δυσκολεύει την πέψη του οργανισμού μας.Επίσης το ξύδι είναι για να μας γίνουν πιο αφράτα.Εάν πάλι προτιμάτε πιο μερακλίδικη γεύση, την ώρα που θρυμματίζουμε τις φέτες ψωμιού στο μπλέντερ, ρίχνουμε και ένα σφηνάκι κόκκινο κρασί!Όσο για το τυρί, εγώ χρησιμοποιώ τυρί τρικαλινό που προμηθεύομαι απ'το σούπερ μάρκετ. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τυράκι λιώνει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι
  3. 2 φέτες ψωμί για το τοστ (μόνο τη ψίχα)
  4. 1 1/2 κουταλιά κέτσαπ
  5. 1 κουταλιά μουστάρδα
  6. 100 γραμμάρια τυρί (τρικαλινό κατα προτίμηση)
  7. 2 σφηνάκια ξύδι
  8. 0.5 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  9. λίγη ρίγανη
  10. αλάτι, πιπέρι
  11. αλεύρι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά, βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι. Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μόλις κάψει λίγο το λάδι κατεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια ίσα-ίσα να μελώσουν.

  2. 2

    Μέσα σ'ένα μπωλ τοποθετούμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τη μουστάρδα, τα μυρωδικά μας, το ξύδι και το λάδι.

  3. 3

    Μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε τις φέτες ψωμιού χωρίς να τις έχουμε μουλιάσει και τις θρυμματίζουμε.

  4. 4

    Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για το τυρί.

  5. 5

    Κατόπιν, ρίχνουμε το τυρί και το ψωμί στο μπωλ μας και αρχίζουμε το ζύμωμα!

  6. 6

    Μόλις τελειώσουμε με το ζύμωμα, τοποθετούμε το σκεύος μας στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες προκειμένου να δέσουν τα υλικά.

  7. 7

    Επόμενό μας βήμα είναι να βάλουμε λάδι στη φωτιά, να πλάσουμε τα μπιφτέκια μας, να τα αλευρώσουμε και μόλις κάψει το λάδι να τα βάλουμε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα και απ'τις δύο μεριές.

  8. 8

    Για το τέλος,έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε τα μπιφτέκια μας στο ταψί μαζί με πατάτες αν θέλουμε και τα ψήνουμε για 1 ωρίτσα περίπου στους 180 βαθμούς. Πιστέψτε με τα αποτελέσματα θα είναι μοναδικά και σίγουρα θα σας ανταμείψουν. Καλή σας όρεξη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

anna19
anna19 @cook_8464121
στις
Αθήνα,
Κατάγομαι από την Χίο την οποία και αγαπώ πολύ όπως και κάθε άνθρωπος την πατρίδα του.Μαγειρεύω από 12 χρονών γιατί πάντα με τρέλαιναν οι μυρωδιές της κουζίνας και η διαδικασία της μαγειρικής!Δεν θα ήθελα να γίνω chef ποτέ γιατί πιστεύω ότι στην κουζίνα πρέπει να επικρατεί ηρεμία και δεν θα μπορούσα με τίποτα να έχω καλά αποτελέσματα κάτω από τέτοια πίεση που απαιτεί η επαγγελματική κουζίνα!Τέλος να διευκρινίσω ότι το 19 δίπλα στο όνομά μου είναι το τυχερό μου νούμερο και όχι η ηλικία μου, αν και πολύ θα το ήθελα!!Χάιρομαι πάρα πολύ που ανήκω και εγώ σε αυτήν την υπέροχη παρέα μαγείρων!!
Δες περισσότερα