Μπιφτέκια με ελάχιστες θερμίδες και λαχανικά
Τα μπιφτέκια αυτά τα έμαθα από μία συμφοιτήτριά μου, είναι κατάλληλα για διατροφή, πεντανόστιμα αλλά και ένας εύκολος τρόπος αν τα παιδάκια σας δυσκολεύονται να φάνε λαχανικά !
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή ποτέ δεν πετάμε φαγητά ή περισσεύματα και στη συνταγή χρησιμοποιήσαμε μόνο το εξωτερικό μέρος απο τα κολοκυθάκια, μπορούμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας με ψητά κολοκυθάκια (αν σας βρίσκεται και καμία πιπεριά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα) . Τα μυστικά της συνταγής αυτής θα τα βρείτε στις συνταγές της παρέας με το όνομα "Ψητά λαχανικά με light sauce" που θα ανέβει τις επόμενες μέρες.
Υλικά
-
1 kg κιμά μοσχαρίσιο
-
2 καρότα
-
125 gr φρυγανιά τριμμένη
-
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
-
λίγο ξύδι
-
ρίγανη
-
αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε τρίβοντας τα καρότα και μόνο το πράσινο μέρος από τα κολοκύθια.
-
2
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και περιχύνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄.
-
3
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να γίνουν πλατιά.
-
4
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5΄ περίπου από κάθε πλευρά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια