κύρια φωτογραφία συνταγής Μπιφτέκια με λαχανικά
afroula
afroula @cook_8452597
,ΕΛΛΑΔΑ

Μία μικρή λεπτομέρεια κάνει την διαφορά στη γεύση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μικρή μου άρεσε να "μπερδεύομαι" στα πόδια της (μικρασιάτισας) γιαγιάς μου την ώρα που μαγείρευε και να μαθαίνω τα μυστικά της..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-13 μπιφτέκια
  1. 1000-1200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  2. 1 φλ του καφέ λάδι
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  5. 1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
  6. 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  7. Το ένα τρίτο από ένα σακκουλάκι φρυγανιά τριμμένη
  8. Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη και μαϊντανό αποξηραμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του λαδιού και μισοψήνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι και την ντομάτα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

  2. 2

    Στη συνέχεια βάζουμε σε μία λεκάνη τον κιμά, τ'αυγά, την φρυγανιά, το μίγμα λαχανικών, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο (λίγο) και τον αποξ. μαϊντανό. Ζυμώνουμε καλά και το βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.

  3. 3

    Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί ελαφρώς λαδωμένο. Ρίχνουμε από πάνω την ρίγανη, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Περίπου για μία ώρα και από τις δύο μεριές.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

golfo
golfo @cook_8452627
παρα πολυ ωραια συνταγη,εγω ετριψα και λιγο μελιτζανα,λιγο πιπερια,και εβαλα και λιγο παρμεζανα.\nυπεροχα αξιζει τα 5 πηρουνακια.\nευχαριστω

Από

afroula
afroula @cook_8452597
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα