Μπιφτέκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Γευστικά κι αφράτα μπιφτέκια μαγειρεμένα στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θέλουμε όταν ψηθούν τα μπιφτέκια τα βγάζουμε απο το ταψί και βάζουμε στη σάλτσα 4-5 ποτήρια νερό κι όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα κριθαράκι περίπου 2 ποτήρια και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο.
Υλικά
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
2 ματσάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1 αυγό
-
1 φλυτζάνι τρίμμα φρυγανιάς
-
1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι
-
1 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. πιπέρι
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
-
1/2 φλυτζάνι νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα κιμά, φρυγανιά, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, αυγό, ξύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι. Ανακατέυουμε πολύ καλά ολα τα υλικά.
-
2
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα δύο κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, το χυμό ντομάτας, νερό, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι.
-
3
Ανακατεύουμε καλά.
-
4
Παίρνουμε τον κιμά και πλάθουμε μπιφτέκια τα οποία τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω απο το μίγμα της σάλτσας.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 190 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
-
6
Ενα τέταρτο πρίν σβήσουμε το φούρνο γυρνάμε τα μπιφτέκια να ροδίσουν κι απο την άλλη πλευρά.
-
7
Σερβίρονται με τηγανιτές πατάτες ή πιλάφι αλλα και μόνα τους με σαλάτα εποχής είναι απλά τέλεια.
Σχόλια (9)