Μπιφτέκια με σάλτσα ταχινιού
Αφράτα μπιφτέκια με νόστιμη σάλτσα και πολύ θρεπτική, κυρίως για τα παιδιά, με ταχίνι, λεμόνι και μυρωδικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Με τον 2ο τρόπο γλιτώνουμε διπλά ταψιά και υλικά και ψήνονται πολύ ωραία μαζί μπιφτέκια και πατάτες.
Υλικά
-
Για τα μπιφτέκια
-
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 πιπεριά κόκκινη, πράσινη (ό,τι χρώμα θέλετε)
-
100 γραμ. μανιτάρια
-
1/2 φλ. φρυγανιά
-
1 αυγό
-
ρίγανη
-
αλατοπίπερο
-
αποξηραμένα μυρωδικά για κρέας
-
Για τη σάλτσα
-
1 1/2 κουταλιά σούπας ταχίνι
-
χυμό 2 λεμονιών
-
3-4 κ.σ. χλιαρό νερό
-
ρίγανη
-
πιπέρι
-
λίγες πατάτες κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
λάδι για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ο ένας τρόπος να φτιάξουμε το φαγητό μας είναι αυτός Βάζουμε στο μούλτι κρεμμύδι, πιπεριά, μαϊντανό και μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.
-
2
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το μείγμα που πολτοποιήσαμε, φρυγανιά, αλατοπίπερο, θυμάρι, ρίγανη και μυρωδικά, ζυμώνουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους.
-
3
Σε μικρό μπολ αραιώνουμε το ταχίνι με το λεμόνι και το χλιαρό νεράκι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι.
-
4
Πλάθουμε μπιφτέκια, τα περνάμε από το μείγμα σάλτσας ταχινιού, τα γυρίζουμε με ένα κουτάλι από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε σε πυρέξ στο οποίο έχουμε ρίξει 5-6 κ.σ. λάδι.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου.
-
6
Βάζουμε και τις πατάτες μας σε άλλο πυρέξ, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη και σκόρδο σε φέτες. Ρίχνουμε λάδι στο ταχίνι που μας έμεινε, περιχύνουμε τις πατάτες και ψήνουμε για 45' περίπου. Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια μας.
-
7
Ο δεύτερος τρόπος πιο απλός είναιΤα μπιφτέκια τα φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο.
-
8
Δεν βουτάμε ένα ένα τα μπιφτέκια μες στο μείγμα της σάλτσας αλλά ρίχνουμε κουταλιές επάνω σε όλα τα μπιφτέκια και τις πατάτες που ψήθηκαν μαζί στο ίδιο ταψί και όχι χωριστά.
Σχόλια (5)