Μπιφτέκια στιφάδο

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
Λίνα ❤
Λίνα ❤ @aribeth
Θεσσαλονίκη

Συνταγή από τη Μακεδονία. Εμείς (Ηπειρώτες) δεν είχαμε καν ιδέα για αυτό το νόστιμο φαγάκι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στον κιμά μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένο μαϊντανό.Τα κρεμμυδάκια που χρησιμοποιώ είναι έτοιμα κατεψυγμένα γιατί δεν έχω το χρόνο να καθαρίζω του στιφάδου. Γίνονται και με αυτά νοστιμότατο.Η τριμμένη φρυγανιά είναι τελείως προαιρετική και τη χρησιμοποίησα γιατί το κρεμμύδι στον τρίφτη μου έβγαλε πολύ ζουμί, αλλιώς η κανονική συνταγή δε το χρειάζεται.Το κύμινο είναι επίσης υποκειμενικό, βάζω πολύ γιατί μου αρέσει η μυρωδιά και γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
13 μπιφτέκια
  1. 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  2. 750 gr. κιμά μοσχαρίσιο
  3. 2 κρεμμύδια μεσαία
  4. 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  5. 2 κ.σ. κύμινο
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. προαιρετικά τριμμένη φρυγανιά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη (τις μεγάλες τρύπες). Λιώνουμε τη σκελίδα σκόρδου πάλι στον τρίφτη (στις μικρές τρύπες). Βάζουμε σε ένα μπωλ τον κιμά, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδια, το σκόρδο, το αυγό, το κύμινο, το αλατοπίπερο.

  2. 2

    Ζυμώνουμε καλά να γίνει το μείγμα το κιμά. Βάζουμε το μπωλ σκεπασμένο στο ψυγείο για καμία ώρα για να σφίξει ο κιμάς.

  3. 3

    Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο παίρνουμε ζύμη (μια χούφτα) και κάνουμε μικρά μπιφτέκια.

  4. 4

    Τα αλευρώνουμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί.

  5. 5

    Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε μεσαία φωτιά ώσπου να πάρουν χρώμα και να φύγουν τα υγρά τους.

  6. 6

    Τα τοποθετούμε σε γάστρα πήλινη στον πάτο.

  7. 7

    Στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τα μπιφτέκια μας βάζουμε τα κρεμυδάκια. Ανακατεύοντας τα ανα τακτά διαστήματα τα αφήνουμε συνολικά περίπου 5-7 λεπτά ώσπου να μαραθούν.'Αν έχουμε και καπάκι για το τηγάνι ακόμα καλύτερα να σιγοβράσουν.

  8. 8

    Βάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού (μαζί με το λάδι) από πάνω από τα μπιφτέκια στη γάστρα. Κουνάμε λίγο να πάει παντού.

  9. 9

    Σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-180 βάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε (αντίσταση πανω-κάτω) στην προτελευταία θέση του φούρνου για 1 ώρα (ανάλογα το φούρνο)

  10. 10

    Καλή όρεξη!!

Αντιδράσεις

Από

Λίνα ❤
στις
Θεσσαλονίκη
Amateur cook and photographer, gamer when time permits
Δες περισσότερα