Μπιφτέκια σχάρας γεμιστά (αλα φουντουκίτσα)
Ένα πιάτο έκπληξη που κανείς δεν θα υποπτεύεται τι κρύβουν μέσα τα μπιφτέκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτη τη σηνταγή την έκανα με την δικιά μου παραλαγή στη γέμιση, γι`αυτό έδωσα και το όνομα μου στον τίτλο!
Υλικά
-
700 γρ. κιμά (350 γρ.μοσχαρίσιο και 350 χοιρινό)
-
1 αυγό
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
-
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομ.
-
2-3 φέτες ψωμί ( την ψίχα μόνο, μουλιασμένο) ή τριμένη φρυγανιά
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κουταλάκι κάρυ
-
150 γρ. κεφαλογραβιέρα ( σε μπαστουνάκια)
-
3 φέτες μπέικον ψιλοκομ.
-
3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομ.
-
1-2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το αυγό, το κρεμμύδι, το ψωμί ή την φρυγανιά, λίγο λάδι και το μαιντανό. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το κάρυ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
-
2
Πλάθουμε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετούμε στη μέση ένα μπαστουνάκι κεφαλογραβιέρα, λίγη απο την ψιλοκομένη πιπεριά και λίγο απο τα αλλαντικά. Ξαναζυμώνουμε τα μπιφτέκια ένα ένα, έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση.
-
3
Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λάδι, τα βάζουμε σε καφτή σχάρα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ηλ. ψησταριά ή στο γκρίλ της κουζίνας μας, μέχρι να ροδίσουν και απο τις δύο πλευρές.
-
4
Συνοδεύονται με βραστα λαχανικά, με πουρέ πατάτας, με τηγ. πατάτες,(και με ότι άλλο σκεφτείτε).
Σχόλια (14)