κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκότα ANZAC

Μπισκότα ANZAC

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Elar
Elar @cook_8455372

Πολύ εύκολα μπισκότα με μέλι, βρώμη και καρύδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα αρχικά ANZAC σημαίνουν "Αustralian New Zealand Armed Corps". Τα μπισκότα αυτά τα έφτιαχναν οι γυναίκες των στρατιωτών της Αυστραλίας, όταν έφευγαν στα μέτωπα της Ευρώπης. Είναι πολύ ανθεκτικά, χορταστικά και πεντανόστιμα! Τα έφτιαξα πριν μια βδομάδα, που πήγα camping με παρέα και τιμήθηκαν δεόντως, δεν άφησε ούτε ένα η παρέα (και είχα κάνει διπλή δόση)! Γι’αυτό και δεν υπάρχει φωτό!Τη συνταγή βρήκα στο Γαστρονόμο Αυγούστου 2009. Πιστεύω ότι επιδέχεται πολλών τροποποιήσεων, όπως το να προστεθεί μπανάνα στη ζύμη, ή κομματάκια σοκολάτας, ή σταφίδες, ή κακάο, ή αλεσμένοι ξηροί καρποί...Είναι πανεύκολα μπισκότα, και βγάζουν ασπροπρόσωπους ακόμη και αρχάριους!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

17 Minutes
Περίπου 25 μπισκότα
  1. 1/2 φλ. βούτυρο ή βιτάμ
  2. 1 κ.γ. σόδα διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι ζεστό νερο
  3. 2 κ.σ. μέλι
  4. 1 φλ. ζάχαρη άσπρη ή καστανή
  5. 1 φλ. αλεύρι φαρινάπ
  6. 1 φλ. νιφάδες βρώμης
  7. 1 φλ. τριμμένη καρύδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 177-180 βαθμούς Κελσίου

  2. 2

    Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το μέλι σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ή στα μικροκύματα, σε μεγάλο σκεύος

  3. 3

    Προσθέτουμε το νερό με τη σόδα και ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθούν

  4. 4

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βρώμη και την καρύδα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός, αλλά όχι πολύ λείος (λόγω βρώμης και καρύδας)

  5. 5

    Απλώνουμε λαδόχαρτο στο ρηχό ταψί για τα μπισκότα, και με 2 κουταλάκια του γλυκού ρίχνουμε μπαλίτσες ζύμης στο ταψί (με το ένα κουταλάκι παίρνουμε ζύμη,και με το άλλο βοηθάμε να γλιστρήσει στο ταψί). Οι μπαλίτσες να έχουν διάμετρο γύρω στα 2 εκ, και να απέχουν τουλάχιστον 3 εκ. μεταξύ τους, γιατί απλώνουν.

  6. 6

    Ψήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει καφέ-χρυσό. Όσο ψηνουμε σκουραίνει και σκληραίνει. Αν έχουμε λίγο το νου μας δεν αρπάζουν εύκολα, πρέπει όμως να ξεροψηθούν. Ετοιμαστείτε για πολλές φουρνιές, γιατί σε κάθε μία μπαίνουν λίγα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (37)

GreekLoverBoy
GreekLoverBoy @cook_8528433
τέλεια και τραγανά, μπράβο Ελάρ!\r\nμε την ίδια συνταγή φτειάχνω συνήθως power bars.\r\n\r\nμόνο που αντί κουλουράκια απλώνω τη ζύμη μονοκόμματη πάνω στο ταψί (την πατάω με λαδόχαρτο να ισιώσει) και όταν ψηθεί τη χαράζω στα 3Χ5 και βγάζει 15 γκοφρέτες που δεν κρατάνε στη γυάλα πολύ γιατί εξαφανίζονται γρήγορα. \r\n\r\nείναι άψογο σνακ!\r\nΜάικ

Από

Elar
Elar @cook_8455372
στις