Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Είναι ζύμη για μπισκότα που χρειάζεται ψυγείο πριν την πλάσουμε για μπισκότα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο το βιβλίο γιορτινές γεύσεις και ιδέες της Βέφας Αλεξιάδου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
18 - 24 μπισκότα.
  1. 1/2 κούπας βούτυρο
  2. 1 κούπα ζάχαρη
  3. 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  4. 1 3/4 κούπας αλεύρι
  5. 1 κουταλιά γάλα
  6. 1 βανίλια
  7. 1/4 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

  2. 2

    Λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύβουμε ώσπου να μαλακώσουν.

  4. 4

    Βάζουμε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο.

  5. 5

    Απλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλ. πάνω σε μια ελαφρός αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε τα μπισκότα βουτώντας τα κουπ πατ στο αλεύρι πριν από κάθε χρήση. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι για μπισκότα, χωρίς να το λαδώσουμε προηγουμένως και τα ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά.

  6. 6

    Τα αφήνουμε μαζί με το ταψάκι στη σχάρα να κρυώσουν για 5 λεπτά, στη συνέχεια τα βγάζουμε από το ταψάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

heidi
heidi @cook_8451679
Νοστιμότατα, συνοδεύουν πολύ ωραία καφέ ή τσάι. Μυρίζουν όμως αρκετά βούτυρο. Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα