Μπισκότα βανίλιας
Είναι ζύμη για μπισκότα που χρειάζεται ψυγείο πριν την πλάσουμε για μπισκότα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απο το βιβλίο γιορτινές γεύσεις και ιδέες της Βέφας Αλεξιάδου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
-
3
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύβουμε ώσπου να μαλακώσουν.
-
4
Βάζουμε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο.
-
5
Απλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλ. πάνω σε μια ελαφρός αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε τα μπισκότα βουτώντας τα κουπ πατ στο αλεύρι πριν από κάθε χρήση. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι για μπισκότα, χωρίς να το λαδώσουμε προηγουμένως και τα ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά.
-
6
Τα αφήνουμε μαζί με το ταψάκι στη σχάρα να κρυώσουν για 5 λεπτά, στη συνέχεια τα βγάζουμε από το ταψάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σχόλια (12)