κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκότα Βουτύρου 2
Αντιγόνη
Αντιγόνη @cook_8449738

Η βασική συνταγή για μπισκότα βουτύρου και ορισμένες παραλλαγές πάνω σε αυτή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραλλαγές1) Με καφέΣτη βασική ζύμη, αφού χτυπήσουμε το βούτυρο με το αυγό και τη ζάχαρη, προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας καφέ στιγμής (νες ή εσπρέσο) που έχουμε διαλύσει σε 3 κουταλιές σούπας καυτό νερό. Συνεχίζουμε κανονικά. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, βουτάμε τα μπισκότα κατά το ήμισυ σε λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.2) Με άρωμα πορτοκάλιΣτη βασική συνταγή προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι και όσο ξύσμα πορτοκαλιού θέλουμε.3)Τύπου cookiesΣτη βασική συνταγή, αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε δύο κούπες κομματάκια σοκολάτας (μαύρης, λευκής ή γάλακτος ή οποιονδήποτε μεταξύ τους συνδυασμό). Συνεχίζουμε κανονικά.4) Στην βασική συνταγή προσθέτουμε χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, αλλά και αποξηραμένα φρούτα (π.χ. συνδυασμός από καρύδια μακαντάμια και αποξηραμένο ανανά, ή καρύδια-σταφίδες-2 κουταλιές ρούμι, ή μείγμα από κόντιτα, ή οποιαδήποτε γεύση μας αρέσει).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
περίπου 50 τεμάχια
  1. 1 κούπα βούτυρο αγελαδινό (όχι soft), σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 1 κούπα ζάχαρη κοινή
  3. 2.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  5. 1-2 βανίλιες ή όσο θέλετε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Με το μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αυγό, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Δεν παραχτυπάμε, διότι δεν κερδίζουμε τίποτα.

  2. 2

    Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ομοιόμορφο μείγμα. Η ζύμη θα είναι κολλώδης.

  3. 3

    Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία μέρη, τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει η ζύμη.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω-κάτω).

  5. 5

    Βγάζουμε από το ψυγείο το ένα κομμάτι ζύμης και, είτε ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ στο σχήμα που θέλουμε, είτε σχηματίζουμε μπαλίτσες και τις πιέζουμε να πλατύνουν. Βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Υπόψην ότι απλώνουν λίγο.

  6. 6

    Ψήνουμε για 6-12 λεπτά, παρακολουθώντας τα μπισκότα μας. Μόλις ροδίσουν οι άκρες, είναι έτοιμα.

  7. 7

    Βγάζουμε (θα είναι μαλακά), αφήνουμε να ανασάνουν 2-3 λεπτά πάνω στο ταψί και μετά τοποθετούμε με προσοχή πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν τελείως. Σε πρώτη φάση θα είναι μαλακά, στη συνέχεια θα σκληρύνουν και θα γίνουν τραγανά.

  8. 8

    Διατηρούμε σε ερμητικά κλειστό δοχείο για περίπου 1 εβδομάδα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (78)

ΑΡΓΥΡΗ
ΑΡΓΥΡΗ @argyri1968
Απλή και σίγουρα ωραία συνταγή, και οι παοαλλαγές της. Θα δοκιμάσω σύντομα.

Από

Αντιγόνη
Αντιγόνη @cook_8449738
στις