Μπισκότα βουτύρου με καστανή ζάχαρη
Εξαιρετικά μπισκότα βουτύρου με μαύρη ζάχαρη που γίνονται ανάρπαστα. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ώρα ψησίματος εξαρτάται απο το φούρνο. Στον δικό μου χρειάζονται 25 λεπτά ενώ κανονικά η συνταγή έλεγε 15 με 20.
Υλικά
-
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
130 γρ. καστανή ζάχαρη
-
1 αυγό
-
40 γρ. γάλα φρέσκο
-
40 γρ. ελαιόλαδο
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
-
έξτρα καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα ή τριμμένο αμύγδαλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα, ρίχνουμε όλα τα υλικά στο mixer και ζυμώνουμε με το ειδικό εξάρτημα μέχρι να γίνουν ένα
-
2
Παίρνουμε το ζυμάρι, το τοποθετούμε σε διαφανή μεμβράνη, το πατάμε λίγο με το χέρι μας να απλώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
-
3
Βγάζουμε το ζυμάρι απο το ψυγείο, παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε στρογγυλά μπισκοτάκια με το χέρι
-
4
Τοποθετούμε λαδόκολλά στο ταψί του φούρνου και απλώνουμε τα μπισκότα
-
5
Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη ή αν θέλουμε με τριμμένο αμύγδαλο
-
6
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 με αέρα και ψήνουμε τα μπισκότα για 25 με 30 λεπτά έως ότου ροδίσουν
Σχόλια (16)