κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκότα βουτύρου με καστανή ζάχαρη
vassiliki2
vassiliki2 @cook_8450765

Εξαιρετικά μπισκότα βουτύρου με μαύρη ζάχαρη που γίνονται ανάρπαστα. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ώρα ψησίματος εξαρτάται απο το φούρνο. Στον δικό μου χρειάζονται 25 λεπτά ενώ κανονικά η συνταγή έλεγε 15 με 20.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 40 γρ. γάλα φρέσκο
  4. 40 γρ. ελαιόλαδο
  5. 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  6. έξτρα καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα ή τριμμένο αμύγδαλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα, ρίχνουμε όλα τα υλικά στο mixer και ζυμώνουμε με το ειδικό εξάρτημα μέχρι να γίνουν ένα

  2. 2

    Παίρνουμε το ζυμάρι, το τοποθετούμε σε διαφανή μεμβράνη, το πατάμε λίγο με το χέρι μας να απλώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα

  3. 3

    Βγάζουμε το ζυμάρι απο το ψυγείο, παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε στρογγυλά μπισκοτάκια με το χέρι

  4. 4

    Τοποθετούμε λαδόκολλά στο ταψί του φούρνου και απλώνουμε τα μπισκότα

  5. 5

    Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη ή αν θέλουμε με τριμμένο αμύγδαλο

  6. 6

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 με αέρα και ψήνουμε τα μπισκότα για 25 με 30 λεπτά έως ότου ροδίσουν

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

apla_thyliko
apla_thyliko @cook_8450771
τα 130γρ καστανη ζαχαρη τα βαζουμε στην ζυμη η τα χρησιμοποιουμε στην επικαλυψη????

Από

vassiliki2
vassiliki2 @cook_8450765
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα