Μπισκότα βουτύρου σε 15 λεπτά
Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραλλαγές1. Βουτώ την άκρη του μπισκότου αφού ψηθεί σε λιωμένη κουβερτούρα και αραδιάζω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα.2. Φτιάχνω μπισκότα γεμιστά βάζοντας μαρμελάδα ανάμεσα σε δυο μπισκότα ώστε να κολλήσουν.3. Βουτώ την άκρη του μπισκότου σε λίγη ζεστή μαρμελάδα και στη συνέχεια σε καβουρδισμένο αμύγδαλο.Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζω το βούτυρο από το ψυγείο να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Βάζω σε ένα μπωλ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
-
2
Και τα χτυπώ με το μίξερ πολύ καλά για περίπου 5-10 λεπτά.
-
3
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα.
-
4
Προσθέτω το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μίγμα το οποίο θα κολλάει.
-
5
Βάζω το μίγμα σε κορνέ. Φτιάχνω τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
-
6
Ψήνω στους 160 με 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν ελαφρά.
Σχόλια (62)