Μπισκότα βουτύρου
Μπισκότα νοστιμα, που γίνονται γρηγορα και εύκολα
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο περισοτερο χτυπησετε το βούτυρο και όσο λιγοτερο παιδεψετε το αλεύρι τοσο πιο ωραια γινονται.Θρυμματιζονται στο στομα
Υλικά
-
250 γρ βούτυρο γάλακτος όχι κατ'ευθειαν από το ψυγείο
-
200 γρ ζάχαρη άχνη
-
2 αυγά
-
1 φακελάκι μπεηκιν
-
3 βανίλιες
-
το ξύσμα ενος λεμονιου
-
500 γρ μαλακο αλεύρι (περίπου)
-
1/2 κ. γ. αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να αφρατεψει. Ρίχνουμε την άχνη και συνεχιζουμε το χτύπημα για αλλα 5 λεπτά.
-
2
Συνεχιζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιου και τις βανίλιες.
-
3
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινησει, μαζί με το μπεηκιν. Ανακατεύουμε απαλα με το χέρι μας ίσα να ανακατευτουν τα υλικά. Η ζύμη γίνεται μαλακη και απαλη.
-
4
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και βγάζουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμενο με αντικολλητικό χαρτι, με λίγη αποσταση μεταξυ τους γιατί φουσκωνουν και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
-
5
Τα βγάζουμε πριν να πάρουν χρώμα. Όταν κρυώσουν τα φυλαμε κλειστα. Διατηρουνται πολλές μερες και είναι νοστιμοτατα.
Σχόλια (45)