Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα δαμάσκηνο
Μια συνταγή της Βέφας που με πήγε πίσω στα παιδικά μου χρόνια με απίστευτες ευωδιές!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας, αλλά για πρώτη φορά δοκιμάστε τα έτσι, γιατί υπάρχει καλή ισσοροπία του γλυκού με το λίγο ξυνό.
Υλικά
-
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κούπα βούτυρο
-
3 βανίλιες
-
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
-
1 αυγό
-
μαρμελάδα δαμάσκηνο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με το αλεύρι και τις βανίλιες να αφρατέψουν. Το μίγμα θα γίνει τρίμμα.
-
2
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αυγό και χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
-
3
Βάζουμε τη ζύμη επάνω σε μία λαδόκολλα και τη σκεπάζουμε με άλλη μια κόλλα.
-
4
Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο, περίπου 3-5 χιλιοστά.
-
5
Κόβουμε με κουπ-πατ στρογγυλά κομμάτια και αντίστοιχα άλλα τόσα με τρύπα στη μέση (προσωπικά χρησιμοποιώ μια δαχτυλίθρα για την τρυπούλα).
-
6
Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
-
7
Μόλις κρυώσουν, βάζουμε λίγη μαρμελάδα στον πάτο του μπισκότου και το καλύπτουμε με το άλλο με την τρύπα.
-
8
Τέλος, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σχόλια (10)