Μπισκότα κανέλας
Πεντάνοστιμα μπισκότα κανέλας που θυμίζουν τα μπισκότα Goody που τρώγαμε μικροί! Αφιερωμένη στους λάτρεις της κανέλας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμώ όταν ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη να την έχω πάνω σε λαδόκολλα. Εναλλακτικά μπορείτε απλά να αλευρώσετε την επιφάνειά σας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους.
-
2
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι.
-
3
Έχουμε πλέον μία ζύμη που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
-
4
Έπειτα την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας.
-
5
Τοποθετούμε τα μπισκότα (επάνω σε λαδόκολλα) στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη.
-
6
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.
Σχόλια (250)