Μπισκότα Καρδούλες
Ο ερωτας γιορταζει, το ιδιο και εσυ! Ετοιμασε, λοιπον, για τον/την αγαπημενο/η σου αυτη τη συνταγη και... Χρονια Πολλα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τις μικρες καρδουλες που θα σας περισσεψουν μπορειτε να τις ψησετε μονες τους ή να φτιαξετε κατι αλλο αν τις ξανακανετε ζυμη.
Υλικά
-
1 ολοκληρο αυγο και 2 κροκοι
-
150 γρ. βουτυρο
-
300 γρ. αλευρι
-
150 γρ. ζαχαρη
-
ξυσμα λεμονιου
-
λιγο λικερ της αρεσκειας σας
-
200 γρ. μαρμελαδα φραουλα
-
1 πρεζα αλατι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκανη ριχνετε το αλευρι, τη ζαχαρη, το ξυσμα λεμονιου, το αλατι και τα αβγα.Αφου δουλεψετε καλα το μειγμα, ανοιγετε φυλλο με παχος γυρω στα 7-8 χιλιοστα και με μια μεγαλη κουπ-πατ σε σχημα καρδιας κοβετε καρδιες σε ζυγο αριθμο.Στις μισες απο αυτες, κοβετε με μια μικροτερη κουπ-πατ μια μικροτερη καρδια στο κεντρο τους ωστε να σας προκυψουν σκελετοι καρδιας.
-
2
Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελαδα στις ολοκληρες καρδιες, στο κέντρο τους.
-
3
Βαζετε πανω τους τις κομμενες, ωστε να φαινεται στο κεντρο μια καρδουλα απο μαρμελαδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.
-
4
Τις βαζετε σε μια λαμαρινα καλυμμενη με χαρτί ψησιματος και τις ψηνετε σε ζεστο φουρνο το πολυ για 7 λεπτα.
-
5
Τα μπισκοτάκια σας είναι έτοιμα!
Σχόλια (10)