sweeney
sweeney @cook_8450967
,Ελλάδα

Ο ερωτας γιορταζει, το ιδιο και εσυ! Ετοιμασε, λοιπον, για τον/την αγαπημενο/η σου αυτη τη συνταγη και... Χρονια Πολλα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις μικρες καρδουλες που θα σας περισσεψουν μπορειτε να τις ψησετε μονες τους ή να φτιαξετε κατι αλλο αν τις ξανακανετε ζυμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 ολοκληρο αυγο και 2 κροκοι
  2. 150 γρ. βουτυρο
  3. 300 γρ. αλευρι
  4. 150 γρ. ζαχαρη
  5. ξυσμα λεμονιου
  6. λιγο λικερ της αρεσκειας σας
  7. 200 γρ. μαρμελαδα φραουλα
  8. 1 πρεζα αλατι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκανη ριχνετε το αλευρι, τη ζαχαρη, το ξυσμα λεμονιου, το αλατι και τα αβγα.Αφου δουλεψετε καλα το μειγμα, ανοιγετε φυλλο με παχος γυρω στα 7-8 χιλιοστα και με μια μεγαλη κουπ-πατ σε σχημα καρδιας κοβετε καρδιες σε ζυγο αριθμο.Στις μισες απο αυτες, κοβετε με μια μικροτερη κουπ-πατ μια μικροτερη καρδια στο κεντρο τους ωστε να σας προκυψουν σκελετοι καρδιας.

  2. 2

    Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελαδα στις ολοκληρες καρδιες, στο κέντρο τους. 

  3. 3

    Βαζετε πανω τους τις κομμενες, ωστε να φαινεται στο κεντρο μια καρδουλα απο μαρμελαδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.

  4. 4

    Τις βαζετε σε μια λαμαρινα καλυμμενη με χαρτί ψησιματος και τις ψηνετε σε ζεστο φουρνο το πολυ για 7 λεπτα.

  5. 5

    Τα μπισκοτάκια σας είναι έτοιμα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

mama
mama @cook_8448928
Σαν εμφάνιση πολύ καλή αλλά σαν γεύση έτσι και έτσι... μοιάζανε περισσότερο με κουλουράκια..

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα