Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μπισκότα με το υπέροχο άρωμα του λεμονιού και της κανέλας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν καλά, τα στολίζουμε με γλάσο ζάχαρης.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 λεπτά
  1. 4 φλ. αλεύρι
  2. 2 φλ. ζάχαρη
  3. 1 κ.σ. κανέλα
  4. 2 κ.γ. αμμωνία ή 1 κ.γ. κρεμόριο με 1 κ.γ. σόδα
  5. 1/2 κ.γ. αλάτι
  6. 1 φλ. βούτυρο
  7. 3 αβγά χτυπημένα
  8. 2 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, την αμμωνία (ή το κρεμόριο με τη σόδα) και το αλάτι.

  2. 2

    Προσθέτουμε το βούτυρο

  3. 3

    Και το τρίβουμε να γίνει κομματάκια.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα αβγά και τη φλούδα του λεμονιού.

  5. 5

    Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη στα 3 χιλιοστά και κόβουμε τα μπισκότα με τις κατάλληλες φόρμες στο σχήμα που θέλουμε.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (53)

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
Τα έφτιαξα πριν από λίγο. Είναι υπέροχα και μοσχομυρίζουν. Συγχαρητήρια!!!!! Εάν θέλεις τα έχω βγάλει και φωτογραφία. Ευχαρίστως να στην στείλω. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!! :-)

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα