Μπισκότα λεμονιού με κράνμπερι
Νόστιμα μπισκοτάκια που θα σας ξετρελάνουν!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε τα μπισκότα σας πιο τραγανά,κόψτε μικρότερα σχήματα και ψήστε περισσότερο. Προσοχή να μη σας καούν!!
Υλικά
-
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
-
125 γρ. άχνη ζάχαρη
-
250 γρ. αλεύρι
-
1 αυγό
-
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
-
1 χούφτα αποξηραμένα κράνμπερι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να μαλακώσουν.
-
2
Προσθέτουμε το αυγό και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
-
4
Ανακατεύουμε. Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα, ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
-
5
Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα.
-
6
Κάνουμε μια γούβα στη ζύμη και προσθέτουμε τα κράνμπερις.Πλάθουμε τη ζύμη για να απλωθούν παντού.
-
7
Τυλίγουμε τη ζύμη με λαδόκολλα.
-
8
Την αφήνουμε στο ψυγείο για 50 λεπτά.
-
9
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα.
-
10
Όταν τελειώσουμε,τα βάζουμε στο ψυγείο.
-
11
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 15 λεπτά στους 180°
-
12
Ψήνουμε για 13 λεπτά.
-
13
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια