Μπισκότα με βρώμη και κομμάτια σοκολάτας
Αυτά τα μπισκότα είναι πραγματικά θεσπέσια. Φτιάχνονται σχετικά εύκολα και καταναλώνονται μετά μανίας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν αντικαταστήσετε το 1 κ.γ. σόδα με 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ γίνονται πιο φουσκωτά και αφράτα.Tην τελευταία φορά τα έφτιαξα βάζοντας 3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη και 1/4 φλ. λευκή, 2 κ.γ. μπέικιν και μόνο 100 γρ. ψηφίδες σοκολάτας. Με αυτό τον τρόπο βγήκαν λιγότερο γλυκά (μου άρεσαν περισσότερο έτσι) και εξαιρετικά φουσκωτά. Δεν άπλωσαν σχεδόν καθόλου! Μόνο που ήθελαν περισσότερη ώρα ψήσιμο.
https://www.youtube.com/watch?v=ZKwC7yZRY-k
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνει κρέμα.
-
2
Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε πάλι καλά.
-
4
Στρώνουμε ταψάκια με κηρόχαρτο. Πάνω εκεί βάζουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη, προσέχοντας να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν.
-
5
Ψήνουμε για 9' σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.
-
6
Όταν βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο στο ταψάκι και μετά τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
-
7
Τα φυλάμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Σχόλια (288)