nikoletta
nikoletta @cook_8448633

Πεντανόστιμα μπισκοτα, τραγανά έξω και μαλακά μέσα. Τέλεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκότα δεν φουσκώνουν, ούτε απλώνουν πάρα πολύ και μπορείτε να χρησιμοποιησετε και φορμες για να κανετε σχηματα.Μετά μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περιπου 30 μπισκοτα
  1. 1 1/2 φλ. αλεύρι
  2. 1/3 φλ. βρώμη
  3. 1 κ.γ. σόδα
  4. 1/4 κ.γ. αλάτι
  5. 1 φλ. φυστικοβούτυρο με κομματάκια φυστίκια μέσα
  6. 1 φλ. σκούρα καστανή ζάχαρη
  7. 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  8. 1/4 φλ. μέλι
  9. 1 αβγο
  10. 1 κ.γ. βανιλια
  11. 150 γρ. κομματακια σοκολατας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεψτε το αλευρι, τη βρώμη και τη σοδα μαζι. Ανακατεψτε ξεχωριστα το φυστικοβουτυρο, τη ζαχαρη, το βουτυρο, το μελι, το αυγο και τη βανιλια. Μετα προσθεστε το μειγμα με το αλευρι. Στο τελος προσθεστε και τα κομματια σοκολατας.

  2. 2

    Βαλτε το μειγμα στο ψυγειο για περιπου 30 λεπτα.

  3. 3

    Θερμανετε το φουρνο στους 180°. Το καθε μπισκοτο να ειναι περιπου 1 κ.σ. και ψηστε τα μπισκοτα για περιπου 12 λεπτα ή μεχρι να παρουν λιγο χρωμα απο επανω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Η συνταγή είναι πολύ καλή.
Έχω τις εξής παρατηρήσεις:
Έκανα μπισκότα μικρά σχετικά και μου βγήκαν περίπου 60 κομμάτια. Ήθελαν περίπου 7\' στο φούρνο.
Επειδή έχει φυστίκια και κομμάτια σοκολάτας, είναι λίγο δύσκολο να κοπεί με φόρμες που έχουν πολλές γωνίες.
Επίσης είναι καλό να δουλεύετε τη ζύμη λίγη λίγη και την υπόλοιπη να την έχετε στο ψυγείο μέχρι να την απλώσετε. Να αλευρώσετε καλά την επιφάνεια που θα απλώσετε τη ζύμη.
Αυτά όλα βέβαια αν κόψετε με φόρμες τα μπισκότα. Αλλιώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Από

nikoletta
nikoletta @cook_8448633
στις