κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκότα με ginger και μελάσα

Μπισκότα με ginger και μελάσα

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kiriku77
kiriku77 @cook_8468273

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία κοπέλα, που είχα γνωρίσει σε ένα σεμινάριο και απο τότε καθε φορά που την φτιάχνω όλο και κάποιος μου την ζητάει!!μέχρι τώρα την έχω δώσει σε καμιά δεκαριά άτομα!είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά μπισκότα και έχουν περιθώριο για πολλές παραλλαγές!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραλλαγεςαντι 2 κ.γ. ginger, 3 κ.σ μελάσα βάζω 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι, 100 γραμ λιωμένη κουβερτούρααντί 3 κ.σ. μελάσα βάζω 100 γραμ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.αντι 2 κ.γ. ginger, 3 κ.σ. μελάσα βάζω 1 κ.γ. κανέλα 100 γραμ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.Γενικά εχει περιθώριο αλλαγων και μέλι με κανέλα μπορούμε να βάλουμε ή με ξύσμα λεμονιού και πικρή σοκολάτα ή και ακόμα 1 κ.γ. σκόνη τσίλι με σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα κακάου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 - 20 μπισκοτάκια
  1. 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  3. 2 κ.γ. σκόνη ginger
  4. 100 γρ. βούτυρο
  5. 100 γρ. ζάχαρη
  6. 3 κ.σ. μελάσα
  7. 1 αυγό ( ελαφρά χτυπημένο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το ginger.

  2. 2

    Προσθέτουμε το βούτυρο (που καλο θα ήταν να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) κόβοντας το κομματακια.

  3. 3

    Μετά με τα χεράκια αρχίζουμε να λιώνουμε το βούτυρο και να το "ζουλάμε" με το αλευρι και λοιπα στερεα μέχρι να φτιάξουμε κατί που θα μοιάζει με ψιχουλάκια.

  4. 4

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατευεουμε όλα τα υλικά μαζί.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε λίγο τη μελάσα σε μπαιν μαρί και την προσθέτουμε στα στερεά

  6. 6

    Τέλος προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

  7. 7

    Τυλίγουμε το ζυμαράκι σε μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωριτσα να σφιξει λίγο για να φτιάξουμε πιο εύκολα τα μπισκότα.

  8. 8

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.

  9. 9

    Φτιάχνουμε μπισκοτάκια όπως μπορούμε, δηλαδή είτε ανοίγοντας σαν φυλλο πίτας και κόβοντας με κουπ απ (πανω σε αλευρωμενη επιφάνεια γιατί κολλάει) είτε απλά πλάθοντας μπαλάκια και "πατικώνοντας" τα λίγο πάνω στο τάψι.

  10. 10

    Στο ταψί βάζω παντα λαδοκολλα.

  11. 11

    Ψήνουμε για 7-10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kiriku77
kiriku77 @cook_8468273
στις