κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκότα με κακάο, καρύδια και αμύγδαλα

Μπισκότα με κακάο, καρύδια και αμύγδαλα

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
elliannatounta
elliannatounta @cook_8526231

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή AB

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 μερίδες
  1. 250 γρ. βούτυρο φρέσκο μαλακωμένο
  2. 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 120 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα πούδρα
  4. 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  5. 250 γρ. καρυδόψιχα
  6. 250 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθετε στο μπλέντερ τη μισή ποσότητα καρυδόψιχας μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα. Τα υπόλοιπα, τα χοντροκόβετε με το μαχαίρι.

  2. 2

    Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.

  3. 3

    Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύετε το μείγμα με τα αλεσμένα καρύδια. Τα προσθέτετε στο μείγμα των αβγών μαζί με την πούδρα αμυγδάλων και τα ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώνετε με τα δάχτυλα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Αν χρειάζεται, ρίχνετε 1-2 κουταλιές νερό.

  4. 4

    Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί. Την ανοίγετε κατόπιν με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα από δύο λαδόκολλες,σε χοντρό φύλλο, με πάχος 5 χιλ. Με ροδελάκι ή μαχαίρι, κόβετε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια 4,5 x 4,5 εκ. και τα μεταφέρετε με σπάτουλα, σε βουτυρωμένο ή καλυμμένο με λαδόκολλα, ταψί.

  5. 5

    Τα πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα καρύδια. Τα πιέζετε για να κολλήσουν στην επιφάνεια.

  6. 6

    Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 8-10 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

elliannatounta
elliannatounta @cook_8526231
στις