Μπισκότα με καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα

celest
celest @cook_8472737

Μπισκότα που θυμίζουν τη σοκολάτα 3ΒΙΤ Caramel, αφού έχουν μια στρώση μπισκότου, μια στρώση καραμέλας και μια σοκολάτας!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μπισκότο είναι πολύ τραγανό την πρώτη μέρα ενώ μετά μαλακώνει. Επίσης, επειδή σκληραίνει και η σοκολάτα, τα μπισκότα είναι ωραιότερα τις επόμενες μέρες!!Αν η σοκολάτα γάλακτος σας φαίνεται πολύ γλυκιά πάνω στην καραμέλα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κουβερτούρα!Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία από πάνω βάζει 150γρ σοκολάτα και όχι 200γρ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη βάση μπισκότου
  2. 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
  4. 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  5. Για την στρώση καραμέλας
  6. 4 κ.σ. βούτυρο
  7. 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  8. 1 3/4 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
  9. Για τη στρώση σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάκτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο (κατά προτίμηση) ταψάκι περίπου 22 ή 24 εκ. Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα και την πατάμε όπως τη βάση του τσιζ κέικ, να γίνει μία βάση μπισκότου.

  5. 5

    Με πιρούνι τρυπάμε καλά τη ζύμη.

  6. 6

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

  7. 7

    Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

  8. 8

    Για την καραμέλα γάλακτος, βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου πάρει βράση.

  9. 9

    Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα (σκουραίνει και το χρώμα της).

  10. 10

    Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα.

  11. 11

    Όταν η καραμέλα γάλακτος σταθεροποιηθεί λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί.

  12. 12

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄. Κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα ή και σε μακρόστενα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (46)

Mary George Matsapos
Mary George Matsapos @cook_23440002
ψήνουμε αέρα ή αντιστάσεις? εγώ έχω καραμελωμενο ζαχαρουχο κι το έχω στο ψυγείο. το ζεσταίνω λίγο σε Μπεν Μαρί κι το ρίχνω πάνω από το μπισκότο?

Από

celest
celest @cook_8472737
στις