Μπισκότα με μαρμελάδα πορτοκάλι
Έψαχνα μια συνταγή που να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερη μαρμελάδα πορτοκάλι μιας και έχω φτιάξει πολλά κιλά και αυτή είχε τα πιο απλά υλικά. Τα μπισκότα είναι μαλακά και νοστιμότατα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από εδώhttp//www.food.com/recipe/orange-marmalade-cookies-125663.Χρειάστηκε περισσότερος χρόνος ψησίματος από αυτόν που λέει η συνταγή, τουλάχιστον για να γίνουν όπως μου αρέσουν εμένα προσωπικά. Τα μπισκότα γίνονται με μαλακό εσωτερικό αλλά είναι πολύ νόστιμα. Και τις δύο φορές που έφτιαξα την συνταγή χρησιμοποίησα πολύ λιγότερη ζάχαρη και γίναν εξαιρετικά.Μπορείτε να προσθέσετε και σταγόνες σοκολάτας, γίνονται πολύ νόστιμα. Εγώ κάνω μισή ζύμη σκέτα και στην υπόλοιπη μισή προσθέτω σταγόνες κουβερτούρας.
#ευχές
Υλικά
-
1/3 φλ. ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο
-
2/3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 αβγό
-
6 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
-
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 1/2 κ.γ. baking powder
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάστε τον φούρνο στους 190°. Βουτυρώστε ένα φύλλο σιλικόνης (εγώ χρησιμοποίησα λαδόκολλα).
-
2
Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε το αβγό και την μαρμελάδα πορτοκάλι και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε περισσότερη μαρμελάδα αν η ζύμη σας είναι σφιχτή.
-
3
Σε ένα διαφορετικό μπωλ, κοσκινίστε το αλεύρι με το baking powder. Με το μίξερ να λειτουργεί, προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού και baking powder στο υπόλοιπο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
4
Βάλτε κουταλιές από το μείγμα στην λαδόκολλα ή το φύλλο σιλικόνης. Μην τα στριμώξετε γιατί η ζύμη θα απλώσει στο ψήσιμο. Ψήστε μέχρι που να απλώσουν τα μπισκότα και να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 8-10 λεπτά.
-
5
Αφήστε τα ένα με δύο λεπτά στην λαδόκολλα πριν τα βάλετε σε σχάρα να κρυώσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια