Μπισκότα με μερέντα
Καταπληκτική συνταγή. Απο έξω εμφάνιση και απο μέσα άνεση!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπισκότα πρέπει να γίνουνε μικρά γιατι θέλουν λίγο ψήσιμο, αλιώς θα σας ανοίξουν λιγάκι απο επάνω.Εάν δέν βρούμε καραμελωμένα καρύδια ή φουντούκια τότε μπορείτε να βάλετε στην κατσαρόλα 250 γραμ. ζάχαρη με 25 γραμ. βούτυρο να λιώσει, ρίχνετε και 250 γραμ. καρύδια ή φουντούκια και ανακατεύετε μεχρι να καραμελώσουν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο (θερμ.δωματίου) μαζί με τα αυγά και τους κρόκους, την βανίλια και την ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε το αλέυρι μαζί με το μπέικιν και φτιάχνουμε μια ζύμη μέχρι που δέν θα κολάνε τα χέρια μας.
-
3
Τυλίγουμε την ζύμη με πλαστική μεβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
-
4
Ανακατεύουμε την Μερέντα με την κανέλα.
-
5
Παίρνουμε απο την ζύμη και κόβουμε μπαλάκι ίσα με ένα καρύδι, το ανοίγουμε στην παλάμη του χεριού μας και αλοίφουμε λίγη μερέντα στην μέση με ένα μαχαίρι.
-
6
Κλείνουμε προσεκτικά, κάνουμε ένα μπαλάκι και μετά δίνουμε σχέδιο στα μπισκότα μας (να μοιάζουν όπως τα μελομακάρονα). Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολα. Αφήνουμε για 30 λεπτά και πάλι στο ψηγείο.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10-12 λεπτά.
-
8
Μόλις τα βγάλουμε μπορούμε να προσθέσουμε την σοκολατένια κουβερτούρα, καρύδια ή τα φουντούκια. Καλή Επιτυχία!
Σχόλια (7)