annakonda
annakonda @cook_8449177
,

Εύκολα και μυρωδάτα μπισκοτάκια, τραγανά απ' έξω και αφράτα από μέσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 κ.σ. κακάο, για πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα. Σ' αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να αυξήσετε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης.Για να αποφύγετε το τρίψιμο της κουβερτούρας, μπορείτε να βάλετε σταγόνες σοκολάτας. Αλλά τότε δε θα έχετε την υπέροχη νότα που δίνουν τα τρίμματα όταν σκορπίζονται μέσα στη ζύμη κάνοντάς τη σοκολατένια.Αυτή η ζύμη είναι λατρεμένη, γιατί πλάθεται πανεύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 μπισκοτάκια
  1. 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  2. 150 γρ. ζάχαρη
  3. 50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  4. 300 γρ. αλεύρι
  5. 2 κ.σ. μαύρο ρούμι
  6. ελάχιστο γάλα για την επάλειψη των μπισκότων

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.

  2. 2

    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το ρούμι συνεχίζοντας το χτύπημα.

  3. 3

    Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και, αφού ενσωματωθεί καλά στο μίγμα, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

  4. 4

    Βάζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο.

  5. 5

    Στρώνουμε δυο ταψιά με λαδόκολλα και πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε με κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν και τα αλείφουμε με πολύ λίγο γάλα.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12-14 λεπτά, αμάλογα με το φούρνο μας και το μέγεθος των μπισκότων.

  7. 7

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

mpalou
mpalou @cook_8451409
Το αλεύρι είναι απλό ή φαρίναπ... κι αν είναι απλο δεν χρειάζεται μπέικιν;

Από

annakonda
annakonda @cook_8449177
στις
,