Μπισκότα με στιγμιαίο καφέ
Μπισκότα χριστουγεννιάτικα και όχι μόνο!
Υλικά
-
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
-
1/2 φλ. βούτυρο
-
1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
-
3 αυγά
-
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό
-
1 βανίλια
-
1 κουταλιά baking
-
300 γρ. κουβερτούρα
-
2 1/2 φλ. αλευρι για όλες τις χρήσεις περίπου
-
1 φλ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπαίν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
-
2
Σε ένα μπώλ, κτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτετε τον καφέ, τη βανίλια το baking και την κουβερτούρα με το βούτηρο που εχουν λιώσει.
-
3
Ανακατευτε καλά, και προσθέτετε σιγά σιγά το αλευρι, ίσως να χρειαστεί και λίγο αλευρι παραπάνω.
-
4
Όταν ζυμωθεί καλά, προσθέτετε και τα καρύδια.
-
5
Φτιάχνετε μπάλες σαν καρύδια, τις περιτυλίγετε στην ζάχαρη άχνη και τις βάζετε σε ταψί με λαδόχαρτο αραιά.
-
6
Ψήνετε για 9-10 λεπτά περίπου, μέχρι να σκάσει η επιφάνεια τους.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια