Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
,Ελλάδα

Τα μπισκότα με τα 3 υλικά και τις αμέτρητες παραλλαγές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί όταν τα πλάθετε να σας κολλάει λίγο το μείγμα στα χέρια, όμως μην το φοβηθείτε. Δουλεύετε πολύ εύκολα. Την συνταγή την βρήκα στο blogThe one with the tastes.Ευχαριστούμε την Stella_Nutella για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
30 τεμάχια
  1. 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (397 γραμ.)
  2. 400 γραμ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο στην μεγάλη ταχύτητα για να αφρατέψει.

  2. 2

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα

  3. 3

    Και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.

  5. 5

    Σταμάτάμε, μόλις ενσωματωθεί το μίγμα.

  6. 6

    ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΑΑπο δω και πέρα κάνουμε τις παραλλαγές μας.Μπορούμε να χωρίσουμε την ζύμη σε όσα μέρη θέλουμε και να προσθέσουμεξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς, καραμελάκια σοκολάτας, τρούφα χρωματιστή, σταγόνες σοκολάτας, κακάο κ.λ.π.

  7. 7

    Εδώ έχουμε βάλει στο 1/3 κακάο, στο δεύτερο 1/3 κομματάκια κουβερτούρας, και στο τρίτο ξύσμα λεμονιού και καρύδα

  8. 8

    Προθεραίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.

  9. 9

    Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια

arela
arela @arela73
Πολυ ωραία συνταγη, εγω προσθεσα ζάχαρη (γιατι βγαίνουν αγλυκα) παρ'ολο το ζαχαρουχο. Επίσης χρειάζεται λιγο παραπανω αλεύρι.

Από

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
στις
,Ελλάδα