Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Αυτά τα μπισκότα είναι πολύ σκληρά ώστε να τα δαγκώνουν τα μωρά και να ανακουφίζονται όταν βγάζουν δοντάκια, χωρίς όμως να σπάνε και να υπάρχει φόβος πνιγμού. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Τους περνάμε και ένα κορδονάκι για να τα δένουμε πάνω στο παιδί (όπως την πιπίλα) και να μη τους πέφτουν κάτω, γιατί θα περάσουν ώρες μασουλώντας τα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
  1. 1 φλ. αλεύρι
  2. 1 φλ. σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
  3. 3 κ.σ. λάδι
  4. Παγωμένο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°.

  2. 2

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε λίγο από το παγωμένο νερό (ξεκινάμε με 1/4 φλ.), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.

  3. 3

    Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (προτείνω ή δαχτυλίδι ώστε να το κρατάει το μωρό εύκολα με το χεράκι του ή μπαστουνάκι με τρυπούλα πάνω για να περάσουμε κορδονάκι).

  4. 4

    Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10-12' ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (137)

Efi Tzimageorgi
Efi Tzimageorgi @EFPRAXIAe
Θα μπαίνουν καταψυξη προφανώς ε; Εγώ φτιάχνω διάφορα, τα βάζω καταψυξη και βγάζω λίγα λίγα.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα